13 °C

До седмица се очаква да започне ремонта на 10 км. от пътя Димитровград-Стара Загора

Дългоочакваният ремонт на отсечката от Димитровград до границата с област Стара Загора, се очаква да стартира на 1-ви юли, съобщи кметът Иво Димов.

Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

По думите на Димов, от вчера има възлагателно писмо и би трябвало да стартират ремонтни дейности по участъка навръх Джулай морнинг - 1-ви юли. Ремонтите ще обхванат 10-километровата отсечка по републиканския път и ще бъдат изцяло рехабилитарани. Проектът за ремонта на този участък вече бе няколко пъти отлаган, като последната информацията за неговото стратиране щеше да е през април месец тази година, а предходния старт се очакваше есента на 2019 година. През 2019 година за ремонта се предвиждаше индикативната стойност на обекта да възлиза на 7 098 180 лева за около 8-километрова отсечка.

Ремонтът на пътя Димитровград - Стара Загора се очаква да стартира скоро

Очакваните ремонтни дейности, които трябва да стартирата на 1-ви юли са с общата стойност на проекта от 14 000 000 лева, за почти 10 километрова отсечка, към които влизат и три мостови съоръжения – до бившия рудник, близо до село Радиево и трасето на моста на Марица – на околовръстния път в Димитровград. По време на ремонта не се предвижда затваряне на отсечки, с изключение в района на един от разклоните.

Кметът Иво Димов съобщи, че от близо три години се работи за осъществяването на този проект. "Това е може би последният участък от републиканската мрежа, преминаващ през територията на общината, който има крещяща необходимост от ремонт. Щастлив съм, че тази дългосрочна сага ще приключи и ще пътуваме по хубав път", коментира кметът Иво Димов.

Градоначалникът допълни, че следващата голяма цел в инфраструктурен план е да се осигурят средства за ремонт на моста на Марица, след който се намира кв. „Марийно“. Необходими ще са 1.5 млн. лева, като вече е пусната процедура. Мостът е в окаяно състояние, с разместени греди и колони и е важно да бъде поправен колкото се може по-скоро, сподели Димов.

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини