До седмица се очаква да започне ремонта на 10 км. от пътя Димитровград-Стара Загора

Дългоочакваният ремонт на отсечката от Димитровград до границата с област Стара Загора, се очаква да стартира на 1-ви юли, съобщи кметът Иво Димов.

Дългоочакваният ремонт на пътя за Стара Загора стартира през месец април

По думите на Димов, от вчера има възлагателно писмо и би трябвало да стартират ремонтни дейности по участъка навръх Джулай морнинг - 1-ви юли. Ремонтите ще обхванат 10-километровата отсечка по републиканския път и ще бъдат изцяло рехабилитарани. Проектът за ремонта на този участък вече бе няколко пъти отлаган, като последната информацията за неговото стратиране щеше да е през април месец тази година, а предходния старт се очакваше есента на 2019 година. През 2019 година за ремонта се предвиждаше индикативната стойност на обекта да възлиза на 7 098 180 лева за около 8-километрова отсечка.

Ремонтът на пътя Димитровград - Стара Загора се очаква да стартира скоро

Очакваните ремонтни дейности, които трябва да стартирата на 1-ви юли са с общата стойност на проекта от 14 000 000 лева, за почти 10 километрова отсечка, към които влизат и три мостови съоръжения – до бившия рудник, близо до село Радиево и трасето на моста на Марица – на околовръстния път в Димитровград. По време на ремонта не се предвижда затваряне на отсечки, с изключение в района на един от разклоните.

Кметът Иво Димов съобщи, че от близо три години се работи за осъществяването на този проект. "Това е може би последният участък от републиканската мрежа, преминаващ през територията на общината, който има крещяща необходимост от ремонт. Щастлив съм, че тази дългосрочна сага ще приключи и ще пътуваме по хубав път", коментира кметът Иво Димов.

Градоначалникът допълни, че следващата голяма цел в инфраструктурен план е да се осигурят средства за ремонт на моста на Марица, след който се намира кв. „Марийно“. Необходими ще са 1.5 млн. лева, като вече е пусната процедура. Мостът е в окаяно състояние, с разместени греди и колони и е важно да бъде поправен колкото се може по-скоро, сподели Димов.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини