Един нов заразен от Димитровград, но в болница извън региона

Нов положителен случай с коронавирус  на жител с постоянна адресна регистрация в община Димитровград отчита за област Хасково Националната информационна система днес. 

От областния оперативен щаб обаче уточниха, че  пробата на 39-годишната жена е  взета от лечебно заведение извън област Хасково.

Тя обаче е била при при близките си през изминалите почивни дни, заради което контактните й лица са установени и ще са под карантина.

За последното денонощие на територията на региона  от МБАЛ- Хасково са взети четири проби на пациенти за наличие на коронавирусна инфекция. Пробите все още се обработват.  

Двете контролни проби, взети от РЗИ Хасково на 1 юли, на 53-годишния мъж от община Свиленград и на 44-годишната жена от община Хасково са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Към момента на територията на региона има един хоспитализиран пациент с коронавирусна инфекция и един пациент на домашно лечение.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Т
    Т
    9 -4
    10:14, 3 юли 2020
    Така е като не спазвате мерките.Предлагам веднага да се затвори гр Димитровград с КППта,да се затвори кауфланд,лидъл и обсолютно всички заведения,заводи,фирми,пълна карантина.И задължително с маски дори и като се спи.Това е,пазете се братя!
Последни новини