Млада майка: Детето ми е с церебрална парализа, опознах добре здравната ни система! Благодаря от сърце на целия екип на Детското отделение в Смолян!

Тя е млада жена от Смолян, образована и майка на две деца. Тя често лежи с едното от децата си по болници, виждала е много, но н ес еоплаква.  Свърза се с екипа на СмолянБГвести, с единствена молба да публикуваме благодарственото писмо до лекарите в детското отделение в Смолянската многопрофилна болница. Публикуваме писмото й, което тя беше готова дори да заплати, за да стигне благодарността й до повече хора. В отговор, че в нашата медия са платени само търговските и политически реклами, тя изпрати благодарствения адрес, който публикуваме без никаква редакторск анамеса- уважавайки желанието й да остане анонимна. С аргумента, че не иска да тревожи близки и приятели, които веднага ще започнат да звънят по телефона какво отново е станало с нея и детето й.

Вместо БЛАГОДАРЯ. . .

Ще разкажа през моите очи как работят хората "в бели престилки" в една областна болница на малък град.

Малко предистория....

Щастлива майка съм на две деца - момче на 5 години и момиченце на една година и пет месеца. И двете си деца родих при доктор Августин Хаджийски и мога да кажа, че обикаляйки болници по Пловдив и София (защото така се наложи), освен добър професионалист, той е и човек. Не по-малко съм впечатлена и от неонатолозите и екипа, който се грижи за мен и момичето ми. Разказвам това, защото втората ми бременност не протече по най-желания от всяка майка начин. Не се оплаквам, приела съм, че така е трябвало да бъде и сега се радвам на едно борбено момиченце.

По стечение на съдбата тя е с детска церебрална парализа, заради което ми се наложи да опозная Здравната система в България и извън нея.

Последният път, в който трябваше да посетя болница беше преди няколко дни. Бяхме в детско отделение на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" АД гр. Смолян. Липсата на детски невролог в болницата, не се отрази на по никакъв начин на лечението на детето ми - то беше на ниво, което по-късно беше потвърдено от невроложката, която ни следи. Думите и бяха, че колегите и в Смолян са свършили добре работата си. Не само това - в детското отделение аз се чувствах човек, а дъщеря ми най-важната пациентка. Нито веднъж не чух груба дума, лошо отношение или нещо, което да ме накара да се чувствам притеснена. За сравнение не така е беше в други големи български болници... Не само това - на изпроводяк старшата сестра ни изпрати с подаръци и целия ни багаж тя занесе до регистратурата.

Уважаеми доктори, сестри, хигиенисти, работещи с душа и сърце в сферата на здравеопазването бъдете здрави и благословени!

Една признателна майка

09.07.2020 г.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини