Млада художничка кани децата на Първомай да нарисуват свое емоджи

Мария Петкова избра да организира забавление за децата в Първомай на 18 юли – събота. Художник по образование и учител по призвание,тя предлага на малчуганите между 9 и 12 часа да дойдат в градинката пред сградата на Общинска администрация и заедно да рисуват своите емоджита.
На 17 юли се чества Денят на емоджито.  В българския език използваме по-скоро термина емотикон. В действителност емотикони са личицата, които създаваме чрез знаците на клавиатурата – усмихнато :), намръщено :( , намигащо ;).
С развитие на виртуалната коминукация емоджитата стават картинки, които също могат да бъдат личица или пък други неща – животни, места, храни и напитки и др.
Всъщност емоджитата не са просто картинки, те са визуален език, чрез който можем да общуваме по-директно. Неслучайно Оксфордският речник избра за дума на 2015 г. емоджито, което изобразява лице със сълзи от смях.
За малките художници Мария Петкова е приготвила боички, пастели. моливи и листи за рисуване. С творбите им ще бъде направена изложба. В същото време всеки, който желае, ще може да се включи в „дълга“ рисунка на общо руло.
Специална покана за събитието са направили децата на Мария. Единственото изискване към желаещите да се включат е да спазват санитарно-хигиенните норми и социална дистанция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини