22 °C

Трима нови с коронавирусна инфекция в Хасково

Три нови случая на коронавирусна инфекция  са регистрирани за региона на Хасково през последното денонощие, съобщават от Областния оперативен щаб.

Две положителни проби, които системата отчита като новозаразени, са на контактни лица, след изтичане на 14-дневната карантина. Касае се за мъж на 36 години и жена на 60 години от община Хасково.

Един доказан с инфекцията има след изследване в МБАЛ- Хасково. Положителен е мъж на 60 години от община Хасково. Контактните му лица са издирени.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети общо 120 проби за Ковид-19. Пет от тях са от пациенти на Областнат аболница, като една е първа контрола на 71-годишния мъж от община Димитровград, която е отчела отрицателен резултат. 

От РЗИ-Хасково са взети 115 петнадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Сто и три от тях са  от Дома за възрастни с психични разстройства в с. Радовци.

11  проби са контролни и на контактни лица, на които им изтича четиринадесет дневната карантина. Резултатите им все още се обработват. Направена е и  контрола на 69-годишната жена от община Тополовград, след изтичане на поставената ѝ карантина. Тя е изследвана и е отчела отрицателен резултат.

От десетте проби, взети от РЗИ – Хасково на 28 юли, пет са отчели отрицателен резултат и пет положителен. Положителни за Ковид-19  са трите контролни проби на жените на 23, 34 и 51 години от община Хасково. Те остават под домашна карантина.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Съ
  Съжаляваща
  11 -26
  09:47, 29 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ха
   Хахаха
   28 -3
   10:16, 29 юли 2020
   Като гледам за нищо не си учила. Малко образование няма да ти е излишно.
  • Ко
   Коментар от Мрежата
   16 -4
   10:51, 29 юли 2020
   Шефката на НАП Галя Димитрова, назначена от Горанов
   е съпруга на шефа на КНСБ Пламен Димитров,
   който трябва да защитава работниците пред Правителството, което е назначило жена му на възлова позиция с хиляди левове месечна заплата. Сега ясно ли е защо удобните синдикати не могат да подкрепят протестите?
  • Om
   Omar
   17 -2
   11:16, 29 юли 2020
   Нищо, Булка недей се кахъри, че си проста. Продължавай да ходиш по любов! Може да не хванеш коронавирус, но за сметка на това има спин, сифилис и трипер, все с нещо ще ти излезе късмета.
  • Къ
   към ,,Съжаляваща,,
   4 0
   18:09, 29 юли 2020
   Като жена на лекар , мога да кажа ,че не получиха една стотинка повече откакто е започнала тази пандемия.
   Единствено всекидневни тревоги да не е лепнал от някой вируса и да не го пренесе вкъщи.
   Ама най-лесно е да се говори ...да ...
 • 2
  Но
  Номерца
  4 -16
  10:42, 29 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ха
   Хахаха
   19 -1
   11:02, 29 юли 2020
   Да, светът крие заразата от Хасково. Да не би гениите, който живеят там да разнищят конспирацията.
   Само се питам, не ви ли болят главите от толкова мозъчна дейност...
  • Но
   Номерца
   3 -10
   11:30, 29 юли 2020
   Не, но вас сигурно, че мисълта ви си прокарва път... Виж коментара
 • 3
  Ф
  ф
  22 -3
  11:19, 29 юли 2020
  Защо в магазините в Хасково се позволява ходенето без маски предимно от фамилии роми!!!!
 • 4
  Jh
  JHB
  17 -4
  11:43, 29 юли 2020
  Невярващите във вируса, ще започнат да вярват, само когато той дойде до г.за им.
  • Ко
   Кого плашиш, бе страхливец?
   2 -11
   13:41, 29 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Jh
   JHB
   3 -1
   17:09, 29 юли 2020
   Виж си минусите отворко. Цял свят страда, само такива като тебе сте най-умните....
 • 5
  Их
  Ихтиандър
  6 -7
  11:56, 29 юли 2020
  Яжте пийте и си носете новите дрехи. Доцента Мангър го е казал естествения подбор като корона действа.
 • 6
  Аман от простотии.

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини