2 °C

Възстановено е водоподаването към 10 населени места в община Димитровград

Изображение 1 от 4

  Възстановено е водоподаването към 10 населени места в община Димитровград от днес в 11ч.

  Това съобщи министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов, след излезли резултати без замърсяване на водата, направени от проби от трите водовземания от селата Брод, Злато поле и Райново, които осигуряват вода на населените места в община Димитровград от левия бряг на река Марица,

  В село Злато поле той бе на място заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, кмета на община Димитровград Иво Димов и областния управител на Хасковска област, д-р Стефка Здравкова. Ползването на водата се препоръчва само за битови нужди. Едва след като излязат контролни отрицателни проби, ще бъде разрешена водата за питейни нужди. До тогава се препоръчва на населението тя да не бъде ползвана за пиене и готвене.

  3260 жители бяха засегнати от липсата на вода, породена от превантивното спиране на водоподаването към населените места в общината от левия бряг на р.Марица. Почти два дни селата Брод, Злато поле, Райново, Долно Белево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Длъгнево, Здравец и Бряст, чийто вододайни кладенци са по поречието на река Марица бяха оставени без вода, заради замърсяване водите на реката в района на колектор, вливащ отпадни води от производствено предприятие. Мярката бе наложена превантивно от Областния кризисен щаб и бяха преустановени всички водовземания от басейна на река Марица от Димитровград до Свиленград , за да се защити населението.

  Единствено в село Радиево не бе спирано водоподаването, заради захранването му от собствен водоизточник.
   

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ка
   Калина
   0 -5
   12:31, 29 юли 2020
   Целта на спирането на водата,особено пък на Симеон... Виж коментара
   • Де
    демократин
    4 0
    12:59, 29 юли 2020
    Калинке, Калинке, защо забрави да си пиеш хапчетата? А пък, ако не ти действат ходи на личния си лекар да те прегледа!
  • 2
   Жа
   Жалки
   1 0
   21:46, 29 юли 2020
   Жалки сте, професоре, министре........и двамата. Къде се чука ,къде се пука. Кой ви е дал професорството.

  Още новини

  Последни новини