74-годишна жена от община Димитровград е с COVID-19

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 102 проби за наличие на коронавирусна инфекция.

От РЗИ-Хасково са взети деветдесет и пет проби. Четиридесет и осем от тях са взети на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана"- Хасково и четиридесет и една на Дома за възрастни хора със сетивна нарушения гр. Хасково. Резултати им все още се обработват. Останалите шест проби, взети от РЗИ-Хасково, са контролни на четири жени на 34, 50, 60 и 23 години от община Хасково, на мъжа на 36 години също от община Хасково и на мъжа на 45 години от община Тополовград. Пробите са отчели отрицателен резултат.

От МБАЛ-Хасково са взети 7 проби за наличие на COVID-19. Четири от тях са втора контрола на семейството от община Димитровград – мъж на 48 г., жена на 43 г. и децата им на 7 и 17 години. Пробите са отчели отрицателен резултат.  Две са първа контрола на мъжа на 60 г. от община Хасково и жена на 55 г. от община Свиленград. Те също са отчели отрицателен резултат и предстои да бъдат изписани през днешния ден и поставени под 14-дневна домашна карантина. Седмата проба е отчела положителен резултат. Тя е на 74-годишна жена от община Димитровград, която на 2 август е била приведена в ОАИЛ при МБАЛ-Хасково.  

От взетите от РЗИ-Хасково на 3 август сто четиридесет и три проби на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана"- Хасково, всички са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за нов положителен случай на коронавирусна инфекция. Касае се за дете на 6-годишна възраст. Момичето е поставено под домашна карантина, а контактните лица са установени.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 95. За последното денонощие са потвърдени 2 нови случая.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини