2 °C

Отмъщение за свидетелстване по долнобелевски - сагата с горските мини продължава

Изображение 1 от 5

  Сагата със залаганите капани с метални шипове в околностите на село Долно Белево продължава.

  Защо разходка в гората край Долно Белево може да ви коства стотици левове или влизане в болница

  Историята как се залагат метални шипове по черните пътища в района на димитровградското село Долно Белево продължава с опит за отмъщение, поради разгласяването на случаите и свидетелстването на един от потърпевшите - Митко от село Райново.

  Митко обработва земи в землищатата на селата в района на Долно Белево и освен пред нашата камера, е дал показания тази седмица и пред полицията, за залаганите капани и злосторниците, които го правят според него. Ако до сега е имал съмнения, че шиповете може да са били залагани с цел да му навредят лично, вече е убеден, че набеденият от него долнобелевец Вальо Черния търси отмъщение, като са му заложени нови капани.

  Минирани пътища с шипове, водещи до няколко населени места, инвалид бедства в гората след спукване на гуми

  През вчерашния ден земеделецът е жънал слънчогледовата си нива и е попаднал на нови капани, с цел да повредят скъпоструващия комбайн, с който си изкарва прехраната. По време на работа на нивата, в комбайна за близо половин милион лева попада метален предмет, и машината засича. След като спират работа, за да отстранят проблема, в комбайна откриват нарязани метални пръти, които са попаднали вътре и които представляват сериозна опасност за техниката, като може да костват десетки хиляди левове за ремонт. Самият комбайн нарушава своята работа и вместо да реже слънчогледовите пити, започва да ги мъкне от земята. След като отстраняват част от металните пръти, попаднали в комбайна, започват да се оглеждат и да търсят други опасни за техниката метални части в слънчогледовата нива. Откриват върху пита слънчоглед поставено метално парче, което явно е постваено с цел да навлезе в комбайна, след като бъде ожъната питата.

  Металните пръти са били заложени върху самите пити, за да може да попаднат в комбайна, защото в процеса на работа той само реже стъблата и питите на около половин-един метър над земята и ако металните капани са били на земята, няма да влязат в машината за да я повредят, коментира Митко. Намерени са общо 5 метални пръта, част от които са извадени от комбайна, показа Митко както на наш екип, така и на полицейските служители, дошли на място, за да започнат раследване.

  Митко е убеден, че тези капани са поставени от злосторниците, залагащи шипове в околностите, в опит за отмъщение, заради показанията и интервютата, които е дал, в опит да бъдат спрени тези, които залагат шипове по черните пътища в района, за да пукат гумите на преминаващите от там. Митко е бил заплашен още преди да се разгласи цялата сага с горските мини от член на ловната дружинка на Долно Белево, че могат да заложат шипове и в нивите му, за да спукат гумите на техниката, която ги обработва.

  Явно злосторниците, които залагат капаните за да нанесат щети на автомобили, хора или животни в района, не са се респектирали нито от разгласяването на случая, нито от органите на реда, водещи раследването, нито от това, че техните съселяни и съседи са разбрали, че съзнателно искат да навредят на преминаващите в района гъбари, билкари, туристи, ловци и просто хора, използващите тези пътища за предвижване. Заложилите капаните явно не са проявили съчувствие, че са нарязали гумите на млада жена, излязла на разходка с детето си, или че са оставили инвалид да броди из гората цяла нощ, за да стигне до цивилизацията, както и че при разразилите се пожари в района ще възпрепятстват пожарните автомобили да загасят пожара, ако гората се запали, и още доста други злини, които могат да нанесат със злоумишлените си действия.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ww
   www
   13 -1
   14:38, 14 авг 2020
   Смърт за тези!!!
  • 2
   12
   123
   9 -1
   16:34, 14 авг 2020
   Няма кой да помогне. Тия са ловци - недосегаеми!
   • Пр
    Природа
    5 0
    13:43, 15 авг 2020
    Днес 15.08.20 г , е Света Богородица , а НЕДОСЕГАЕМИТЕ са на лов и убиват !
    Ще ги застигне и тях това , което вършат. Амин !
  • 3
   Ня
   Някой
   8 0
   14:41, 15 авг 2020
   Лайнари...Ще бъдете намерени до един!!!
  • 4
   Ни
   Нина
   7 0
   11:27, 16 авг 2020
   Полицаите и те повечето са ловци,а те са като масоните,подкрепят се един друг.Кой ще ги разследва тия?Човекът сам ще трябва да се оправя.
  • 5
   До
   ДО НЯКОЙ
   3 -2
   23:48, 16 авг 2020
   айде стига сте се пенили,всички които познават тъй наречената жертва митю христозов много добре знаят какви ги върши всяка нощ с оптиката за нощно виждане която е абсолютно незаконна,и този конфликт не е станал едностранно.митю е силен само на приказки,такъв беше и полицията.Не защитавам никого но гледайте на нещата малко по реално.
   • Чу
    Чул
    2 -1
    07:11, 17 авг 2020
    Бракониер от класа е , но като полицай разправяше , че бил един от най добрите в службата си.
   • Не
    недочул
    2 0
    19:45, 17 авг 2020
    ми той ако беше добър като полицай нямаше да го уволнят дисциплинарно.
   • Ся
    ся я да кажа
    2 0
    19:53, 17 авг 2020
    ми щом е голям бракониер що са чудите за железата
  • 6
   К
   К
   0 0
   16:47, 20 авг 2020
   Боклук си беше и боклук ще си остани

  Хороскоп за 26.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  26 яну 2021
  Последни новини