17 °C

Отмъщение за свидетелстване по долнобелевски - сагата с горските мини продължава

Изображение 1 от 5

  Сагата със залаганите капани с метални шипове в околностите на село Долно Белево продължава.

  Защо разходка в гората край Долно Белево може да ви коства стотици левове или влизане в болница

  Историята как се залагат метални шипове по черните пътища в района на димитровградското село Долно Белево продължава с опит за отмъщение, поради разгласяването на случаите и свидетелстването на един от потърпевшите - Митко от село Райново.

  Митко обработва земи в землищатата на селата в района на Долно Белево и освен пред нашата камера, е дал показания тази седмица и пред полицията, за залаганите капани и злосторниците, които го правят според него. Ако до сега е имал съмнения, че шиповете може да са били залагани с цел да му навредят лично, вече е убеден, че набеденият от него долнобелевец Вальо Черния търси отмъщение, като са му заложени нови капани.

  Минирани пътища с шипове, водещи до няколко населени места, инвалид бедства в гората след спукване на гуми

  През вчерашния ден земеделецът е жънал слънчогледовата си нива и е попаднал на нови капани, с цел да повредят скъпоструващия комбайн, с който си изкарва прехраната. По време на работа на нивата, в комбайна за близо половин милион лева попада метален предмет, и машината засича. След като спират работа, за да отстранят проблема, в комбайна откриват нарязани метални пръти, които са попаднали вътре и които представляват сериозна опасност за техниката, като може да костват десетки хиляди левове за ремонт. Самият комбайн нарушава своята работа и вместо да реже слънчогледовите пити, започва да ги мъкне от земята. След като отстраняват част от металните пръти, попаднали в комбайна, започват да се оглеждат и да търсят други опасни за техниката метални части в слънчогледовата нива. Откриват върху пита слънчоглед поставено метално парче, което явно е постваено с цел да навлезе в комбайна, след като бъде ожъната питата.

  Металните пръти са били заложени върху самите пити, за да може да попаднат в комбайна, защото в процеса на работа той само реже стъблата и питите на около половин-един метър над земята и ако металните капани са били на земята, няма да влязат в машината за да я повредят, коментира Митко. Намерени са общо 5 метални пръта, част от които са извадени от комбайна, показа Митко както на наш екип, така и на полицейските служители, дошли на място, за да започнат раследване.

  Митко е убеден, че тези капани са поставени от злосторниците, залагащи шипове в околностите, в опит за отмъщение, заради показанията и интервютата, които е дал, в опит да бъдат спрени тези, които залагат шипове по черните пътища в района, за да пукат гумите на преминаващите от там. Митко е бил заплашен още преди да се разгласи цялата сага с горските мини от член на ловната дружинка на Долно Белево, че могат да заложат шипове и в нивите му, за да спукат гумите на техниката, която ги обработва.

  Явно злосторниците, които залагат капаните за да нанесат щети на автомобили, хора или животни в района, не са се респектирали нито от разгласяването на случая, нито от органите на реда, водещи раследването, нито от това, че техните съселяни и съседи са разбрали, че съзнателно искат да навредят на преминаващите в района гъбари, билкари, туристи, ловци и просто хора, използващите тези пътища за предвижване. Заложилите капаните явно не са проявили съчувствие, че са нарязали гумите на млада жена, излязла на разходка с детето си, или че са оставили инвалид да броди из гората цяла нощ, за да стигне до цивилизацията, както и че при разразилите се пожари в района ще възпрепятстват пожарните автомобили да загасят пожара, ако гората се запали, и още доста други злини, които могат да нанесат със злоумишлените си действия.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ww
   www
   13 -1
   14:38, 14 авг 2020
   Смърт за тези!!!
  • 2
   12
   123
   9 -1
   16:34, 14 авг 2020
   Няма кой да помогне. Тия са ловци - недосегаеми!
   • Пр
    Природа
    5 0
    13:43, 15 авг 2020
    Днес 15.08.20 г , е Света Богородица , а НЕДОСЕГАЕМИТЕ са на лов и убиват !
    Ще ги застигне и тях това , което вършат. Амин !
  • 3
   Ня
   Някой
   8 0
   14:41, 15 авг 2020
   Лайнари...Ще бъдете намерени до един!!!
  • 4
   Ни
   Нина
   7 0
   11:27, 16 авг 2020
   Полицаите и те повечето са ловци,а те са като масоните,подкрепят се един друг.Кой ще ги разследва тия?Човекът сам ще трябва да се оправя.
  • 5
   До
   ДО НЯКОЙ
   3 -2
   23:48, 16 авг 2020
   айде стига сте се пенили,всички които познават тъй наречената жертва митю христозов много добре знаят какви ги върши всяка нощ с оптиката за нощно виждане която е абсолютно незаконна,и този конфликт не е станал едностранно.митю е силен само на приказки,такъв беше и полицията.Не защитавам никого но гледайте на нещата малко по реално.
   • Чу
    Чул
    2 -1
    07:11, 17 авг 2020
    Бракониер от класа е , но като полицай разправяше , че бил един от най добрите в службата си.
   • Не
    недочул
    2 0
    19:45, 17 авг 2020
    ми той ако беше добър като полицай нямаше да го уволнят дисциплинарно.
   • Ся
    ся я да кажа
    2 0
    19:53, 17 авг 2020
    ми щом е голям бракониер що са чудите за железата
  • 6
   К
   К
   0 0
   16:47, 20 авг 2020
   Боклук си беше и боклук ще си остани

  Хороскоп за 30.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  30 сеп 2020
  Последни новини