“Само пловдивчани” се настаниха в художествена галерия “Петко Чурчулиев”

Изображение 1 от 5

    Изложбата “Само пловдивчани” бе открита снощи в Димитровград от 18:00 часа. 44 съвременни пловдивски художници показват своите творби в една от залите на димитровградската художествена галерия “Петко Чурчулиев”. Изложбата ще продължи до края на месец септември, поясняват от галерията.

    Културната проява предхожда празника на града, който се отбелязва на 2 септември. Тази година празникът на Димитровград ще бъде проведен скромно, но със стил и елегантност, съобщават от Общината, без традиционния панаир и пищна празнична програма, заради пандемията с COVID-19 и икономическите последици от нея.

    Това е една представителна извадка от творчеството на съвременни художници от Пловдив, обясни кураторът на изложбата Костадин Отонов при откриването й. По думите му, димитровградчани ще видят едни прекрасни творби.

    Откриването на изложбата уважи и кметът на община Димитровград, Иво Димов, който посочи, че с тази проява се поставя символично начало на скромните тържества за празника на Димитровград тази година. Градоначалникът посочи, че също е почитател на творчеството на пловдивските художници, тъй като съпругата му е родом от града на тепетата.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пъ
      Пълна безотгговорност
      2 0
      13:38, 28 авг 2020
      всички без маски начело с кмета. РЗИ къде е? Хайде сега по една глобичка.
      • Се
        Сечко
        2 0
        20:33, 28 авг 2020
        Той кметът или не слага маска, или ако има носът му е отвън. Глоба не вярвам да е отнесъл, а доста показно си се разхожда...
    Последни новини