Положителна проба за COVID-19 в Център за настаняване от семеен тип в Димитровград

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани седем нови случая на коронавирусна инфекция, един починал и един излекуван, информират от Областния кризисен щаб.

От МБАЛ-Хасково са взети пет проби – четири са отчели отрицателен резултат и една позитивен. Положителен за ковонавирусна инфекция е мъж на 61 години от община Харманли. Един от направените тестове е втора контрола на мъж на 31 години от община Ивайловград, който след отрицателната проба е напълно излекуван.

От РЗИ-Хасково са взети тринадесет проби.  Две от тях са повторни на потребители на Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" гр.Димитровград. Едната е отчела отрицателен резултат, а другата - положителен. Предстои Центърът да бъде дезинфекциран и всички лица да бъдат поставени под карантина, а потребителите и персоналът да бъдат изследвани отново. От единадесетте проби – десет са отрицателни и една положителна. Положително е контактно лице – жена на 50 години от община Хасково.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за четири нови случая. Мъж на 38 години от община Тополовград. Жена на 85 години от Симеоновград, която е приета в Инфекциозно отделение. Дете на 7 години и мъж на 63 от община Хасково.

Единадесети случай на починал от област Хасково е регистриран в Единната информационна система. Касае за мъж на 65 години от община Тополовград, приет и лекуван в лечебно заведение извън областта. Мъжът е диагностициран на 26 август и е починал същия ден. Изказваме искрените си съболезнования към близките и семейството на починалия човек.

Един мъж на 83 години от община Хасково е приведен в ОАИЛ за последните 24 часа.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 171. От тях хоспитализираните лица в Инфекциозно отделение са деветнадесет, двама са приведени в ОАИЛ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини