Служител от ЦНСТ "Дъга"-Димитровград е с COVID-19, двама потребители са излекувани

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани три положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и петима излекувани, информират от Областния кризисен щаб.

Позитивен е мъж на 57 г., медицинско лице на МБАЛ-Хасково, настанен в Инфекциозно отделение.

Вторият положителен е на 56-годишна жена от община Димитровград, персонал в Центъра за настаняване от семеен тип Дъга в Димитровград. Жената се е грижила за положителните пациенти и след изтичане на 14-дневната ѝ карантина е направена контролна проба, която е отчела положителен резултат. Тя е нямала контакт с други лица от Центъра и е поставена под домашна карантина.

Третият регистриран случай е на 25-годишния мъж от Регистрационно приемателен център –Харманли, който беше отчетен на 1 септември. На него му е направена контролна проба, която е отчела положителен резултат, но е въведена като нов случай. Предстои корекция в системата.

Излекувани са: жена на 50 г., дете на 7 г. от община Хасково, мъж на 38 г. от община Тополовград и двамата потребители от Центъра за настаняване от семеен тип „Дъга“-Димитровград.

Седемнадесети случай на починал, при когото е бил доказан новият коронавирус. Касае се за мъж на 81 г. от община Хасково. Той е бил приет в МБАЛ-Хасково на 24 август и е потвърден с COVID 19 на 25 август. Мъжът е изписан на 5 септември и е починал в дома си на 8 септември. Той е имал придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 215.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини