23 °C

Haskovo Jazz 2020 в памет на Милчо Левиев

24-тото издание на Haskovo Jazz тази година е посветено на великия Милчо Левиев.

Въпреки трудностите заради здравната криза, идеологът на фестивала в Хасково и негов главен организатор Димитър Русев-Мутата успя да отбележи Хасково на световната карта на джаз форумите през 2020 година.

Джаз фестивалът в края на септември ще е 50-ия, организиран от Мутата. Освен 24 фестивала в Хасково, той е съставил през годините още 11 Младежки джаз фестивала в Димитровград и 15 издания на Джаз в Русалка Холидейс.

Акустично джазово трио-Димитър Русев, Митя Йорданов и Петър ганев, и приятели откриват тазгодишното издание на Haskovo Jazz, който ще се проведе във времето от 23-ти до 26 -ти септември.

В Градската галерия „Атанас Шаренков“ гост на музикалната вечер ще е вокалистката от популярната в близкото минало старозагорска формация „Траяна“ - Надя Тончева. Тя, както и цигуларят Любомир Толумбаджиев, който също се включва в тази първа вечер, са познати на хасковската публика от предишни тяхни участия на сцената на Haskovo Jazz. Участват още Мария Арнаудова-вокал и Пламен Солаков-бас.

Като съпътстваща проява при откриването на фестивала е излажбата “Големите майстори на полския плакат", която ще се осъществи със съдействие на Полския институт в София.

XXIV’ HASKOVO JAZZ - 23 / 26 СЕПТЕМВРИ 2020

23 СЕПТЕМВРИ/СРЯДА

18.00 ЧАСА

ГХГ „АТАНАС ШАРЕНКОВ”

ИЗЛОЖБА – „ГОЛЕМИТЕ МАЙСТОРИ НА ПОЛСКИЯ ПЛАКАТ”

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ПОЛСКИ ИНСТИТУТ В СОФИЯ

АКУСТИЧНО ДЖАЗОВО ТРИО И ПРИЯТЕЛИ

НАДЯ ТОНЧЕВА – ВОКАЛ

МАРИЯ АРНАУДОВА – ВОКАЛ

ЛЮБОМИР ТОЛУМБАДЖИЕВ - ЦИГУЛКА

ПЛАМЕН СОЛАКОВ – БАС

МИТЯ ЙОРДАНОВ – ПИАНО

ДИМИТЪР РУСЕВ – КИТАРА

ПЕТЪР ГАНЕВ – УДАРНИ

ПРОЖЕКЦИЯ НА ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ „ТРАЯНА”

С УЧАСТИЕТО НА РЕЖИСЬОРА - ТАНЯ ДОГАНОВА

24 СЕПТЕМВРИ/ЧЕТВЪРТЪК

18.00 ЧАСА

ДК ТЕАТЪР „ИВАН ДИМОВ”

DOMINIK FUSS – ТРОМПЕТ, ФЛЮГЕЛХОРН - АВСТРИЯ

JÖRG LEICHTFRIED – ПИАНО

СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА АВСТРИЙСКО ПОСОЛСТВО

ВАСИЛ ПЕТРОВ И ТОНОВСКИ ТРИО

ВАСИЛ ПЕТРОВ – ВОКАЛ

ЙОРДАН ТОНОВСКИ- ПИАНО

ХРИСТО МИНЧЕВ – КОНТРАБАС

КРИСТИАН ЖЕЛЕВ - УДАРНИ

25 СЕПТЕМВРИ/ПЕТЪК

18.00 ЧАСА

ДК ТЕАТЪР „ИВАН ДИМОВ”

THE SWINGING SPARROWS

ВЕЛЕКА ЦАНКОВА - ВОКАЛ

СТАНИСЛАВ АРАБАДЖИЕВ - ПИАНО

АРНАУ ГАРОФЕ ФАРАС – ТЕНОР САКСОФОН

ВАСИЛ ХАДЖИГРУДЕВ - КОНТРАБАС

СТЕФАН ГОРАНОВ – УДАРНИ

С МУЗИКАТА НА МИЛЧО ЛЕВИЕВ

ВИКИ АЛМАЗИДУ – ВОКАЛ

АЛЕКСАНДЪР ВАСЕВ – ПИАНО

ТОДОР БАКЪРДЖИЕВ – ТРОМПЕТ

ВАСИЛ ХАДЖИГРУДЕВ - КОНТРАБАС

СТЕФАН ГОРАНОВ – УДАРНИ

26 СЕПТЕМВРИ/СЪБОТА

18.00 ЧАСА

МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР

TWO MEN ORCHESTRA ПРЕДСТАВЯ ВЕСЕЛА МОРОВА

ВЕСЕЛА МОРОВА - ВОКАЛ

НИКОЛАЙ ИВАНОВ „ОМ” – КЛАВИШНИ, КИТАРА

ПЕТЪР ЙОРДАНОВ „БЪНИ” – ПЕРКУСИИ, УДАРНИ, КАХОН

GROOVE TRIBE

ГЕОРГИ ЗАЙКОВ – ТРОМПЕТ

ПРЕСЛАВ ПЕЕВ – АЛТ САКСОФОН

ВЕНЕЛИН ГЕОРГИЕВ – ТЕНОР И СОПРАН САКСОФОН

ЖЕЛЯЗКА БЕЛЧИЛОВА – ВОКАЛ

СВЕТЛИН СТАЙКОВ – ЦИГУЛКА, ВИОЛА

ДИЛЯН „ДИКАТА” ОБРЕТЕНОВ – КИТАРА

АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ – БАС, ПЕРКУСИИ, САУНД ПРОГРАМИ

ЕМИЛ ПЕХЛИВАНОВ – КОНГИ

АЛЕКСАНДЪР КАМЕНОВ - УДАРНИ

HASKOVO JAZZ 2020 СЕ ПОСВЕЩАВА НА МИЛЧО ЛЕВИЕВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ни
  Никой
  8 -6
  17:46, 16 сеп 2020
  В памет на един предател. Избягал от България. Вместо да остане и да се бори. Кои освен интелектуалците могат да водят някаква борба срещу режима. Селяните от селата ли. А този хитрец избягал да си живурка и после се върна със самочувствието на герой. Веднага след 10 ноември много артисти и певци се изтъпаниха на една голяма снимка с Желю Желев. А никой преди това не убели и една дума срещу режима. Ако аз,неизвестния, кажех нещо против режима, щяха за 1 вечер да се разправят с мен и никой нямаше да разбере. А с тях това не можеше да случи, защото щеше да се вдигне шум. Лили Иванова и тя беше на тази снимка с надпис "времето е наше". А не беше по-ваше времето преди 10 ноември? Не бяхте ли любимците на власта, не получавахте ли без ред коли и апартаменти. Всички като този Левиев са предатели на своя народ. Те не могат да останат в историята. В историята остават тези като Христо Ботев, които са се върнали, за да дадат живота си за България. Когато ние опъвахме каиша тук, този левиев си живуркаше в сащ. И защо сега трябва да му обръщаме такова внимание. Какво е направил за България? НИЩО. Аз също не съм наприв, спестете си въпроса.
 • 2
  Ст
  Стара чанта
  6 -5
  18:29, 16 сеп 2020
  Вярно си г-н НИКОЙ ! Сдухан , тъп селски бастун !
  • Ни
   Никой
   4 -3
   19:24, 16 сеп 2020
   Дай по същество, бастуне! Аргументи.
 • 3
  Me
  Metal band
  3 -1
  21:02, 16 сеп 2020
  А б е на кой му пука!
 • 4
  Ха
  Хайванов
  2 -4
  00:56, 17 сеп 2020
  Тоя джаз да си го слуша Мутата. Аз искам родопски гайди и овчарски кавал.

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини