Ръст на жертвите на пътя в Хасковско, стартира акция за пътна безопасност

    Служители на „Пътна полиция“ и доброволци от БЧК – Хасково стартираха акция за пътна безопасност. Кампанията под надслов „Да пазим децата на пътя!“ е във връзка с началото на новата учебна година. Тя се провежда съвместно с община Хасково и областна администрация Хасково.

    Специализираната полицейска операция започна в 14 часа днес и ще продължи до 16 часа днес. Проверяват се водачите на моторни превозни средства, но също и пешеходците, пресичащи по пешеходни пътеки. Бяха раздавани брошури за безопасно шофиране по пътищата.

    „Ще бъдат санкционирани всички нарушители на Закона за движение по пътищата и ще се призовават водачите да спазват правилата за движение с цел да намалим броя на пострадалите и жертвите от пътнотранспортни произшествия, които за съжаление тази година в област Хасково са повече в сравнение с предходната година“, заяви началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов, който присъстваше на акцията. Уточни, че от началото на 2020 година до 15 септември при катастрофи в региона са загинали 12 души, докато за същия период на 2019 година е имало 10 жертви. Той апелира всички водачи да спазват правилата за движение по пътищата, а пешеходците да пресичат само на регламентираните за целта места.

    В ранния следобед днес служители на „Пътна полиция“ проверяваха преминаващите водачи и пешеходци по булевард „Стефан Стамболов“, до площад „Лебеда“. За кратко време бяха проверени около десетина водачи. Само при един от тях беше установено нарушение – липса на годишен технически преглед на автомобила, за което водачът отнесе санкция от 50 лева.

    Акцията на КАТ и БЧК подкрепи кметът на Хасково Станислав Дечев. Той заяви, че е инициирал образователна кампания към учениците, към младите хора. Идеята му е да се изградят мобилни площадки, които да се използват за обучение на децата в училищата по безопасност на движението. Замисълът е съоръженията да се направят от винили и преместваеми пътни знаци, които могат да се монтират в различни училища.

    В раздаването на листовки за безопасно движение по пътя се включи и заместник-областният управител на Хасково Митко Петров.

    Контролът по пътищата продължава и в следващите дни. На възлови места в града, в пиковите часове ще дежурят полицаи.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ан
      Анонимен водач
      30 -6
      16:01, 16 сеп 2020
      Поредна "акция"-поредна тъпотия на КАТ.Полза-КРЪГЛА НУЛА!
      Г-н Чобанов,изкарай си подчинените от храстите с тъпите им камери.Както се вижда от това няма никаква полза-справка статията по-горе!
      Ако тези хора са на пътя,където им е мястото,а не под дебелата сянка,резултата гарантирано ще бъде друг!
      Престанете с това партизанско криене,отдавна сте смешни и жалки.
      Накарайте хората си да работят наистина за безопасността на всички,а не само за събиране на излишни глоби(видно е обаче,че не знаете как)!
      • Пу
        ПУСНЕТЕ ХИТЛЕР ОТ ОБЩИНСКА
        4 0
        18:46, 16 сеп 2020
        Ако е жив пендела. Забранете му да се занимава с таксиджии. И другите ще ги откъса
    • 2
      Па
      Панетюф Теню ут Гереня
      16 -3
      16:11, 16 сеп 2020
      Порукните сега и Динко Тенев да г координира, от те.е двамата са мотат също кат мухи без глави.
    • 3
      Ха
      Ханко
      21 -3
      16:19, 16 сеп 2020
      Общинският и зам. областният имат все по-налудничави и прогресивно неприложими представи за преките си служебни задължения и място на тяхното изпълнение. Демонстрират пълна дезориентация за време, пространство и смисъл на извършваната в момента дейност.
      • Da
        daskala
        9 0
        20:39, 16 сеп 2020
        Според мене тоя от областта само за това го бива - да раздава листовки. Е, ако направят и някоя акция да се броят бирени шишета ще си е баш на мястото. От друга страна не е ли супер да раздаваш листовки и да взимаш за това 100 лева надник. Работа, работа....
    • 4
      Им
      Имам една мечта....
      18 -1
      16:47, 16 сеп 2020
      Кмета раздава брошури!!! Най-накрая видях, че и той е свършил нещо от избирането му…….. Не ръководители, а палячовци имаме на най-високите обществени позиции.
      Кмете на този, на който му липсва елементарно семейно възпитание, а в учебния процес не е бил мотивиран да даде нещо от себе си, не очаквай една брошура да превъзпита и промени светоусещането на този индивид. По-добре започни да правиш нещо за по-ранните етапи от развитието на хората, в противен случай ще приличаш на вожда-обикаля сам в джипа и пуска по някой клип от време на време. РЕЗИЛ СТЕ!!!
    • 5
      Me
      Mert
      23 -1
      16:51, 16 сеп 2020
      Само се имитира загриженост и се прави показност! Файда йок! Иначе, ако катаджиите са на невралгичните точки няма да има нарушения! Но те са основно на "хранилките"! Без тях не може!!! Целият КАТ е една загнила система!!!
    • 6
      Аз
      Аз
      19 -1
      17:07, 16 сеп 2020
      Кога ще видим реални действия,а не поредната безмислена акция.Нарушенията са стотици ,но остават ненаказани.Омръзна ми да виждам патрулки да минават покрай паркирали по кръстовища,пешеходни пътеки и т.н.За какво ни е неработеща полиция?
      • +-
        +-+-
        3 -8
        17:16, 16 сеп 2020
        Ти искаш полицията да работи само по нарушенията,... Виж коментара
    • 7
      Фб
      фбф
      5 0
      17:53, 16 сеп 2020
      а защо дамата на последната снимка е без колан?
    • 8
      Жи
      Живея на Раковска
      18 -2
      19:16, 16 сеп 2020
      Искам да попитам докога ще се толерира р-т "Пещите" и собственика му с избухливия характер Узунов. Денонощно пред ресторанта има неправилно паркирани автомобили, особено около обяд и патрулките подминават тези коли все едно са невидими. Живея много близо и ми прави впечатление това!
      • 12
        123
        11 -1
        20:55, 16 сеп 2020
        Защото пумата черпи фуражките.
    Последни новини