9 °C

Dynetics показа модула, с който хората ще кацат на Луната (видео)

Мисията Artemis предвижда хора да кацнат на Луната през 2024 година. НАСА ще оценява проектите на три компании - Dynetics, Blue Origin и SpaceX, за изграждането на спускаемия модул, наречен система за кацане на хора (HLS) 

Сега Dynetics обяви, че е завършила изграждането на своята система за кацане за оценка от НАСА. Апаратът е изложен в съоръжение в Хънтсвил, Алабама и подробно показан във видеото на компанията. 

Програмата на Артемис на НАСА е наследник на Аполо. Тази историческа програма също имаше лунен модул и именно от него Нийл Армстронг от Аполо 11 стъпи на лунната повърхност и влезе в историята. Системата на Dynetics е кандидат за такова кацане (и излитане) от следващо поколение - за многократна употреба. 

Системата на Dynetics е в пълен размер и е с приблизително същата височина като историческия си предшественик от Аполо, но много по-широка. Построена е с идеята за промяна. Dynetics обеща на НАСА, че на практика всичко подлежи на промяна. Идеята е да получат възможно най-много обратна връзка от НАСА, както и от други заинтересовани страни, бивши астронавти и бъдещи астронавти, които може да използват системата в предстоящата мисия. След това Dynetics възнамерява да внедри промените, за да направи идеалния лунен модул за кацането на хора на Луната.

HLS също е проектиран да побере повече апаратура. Това означава, че ще може да осигури на астронавтите средства за провеждане на по-сложни изследвания. НАСА планира да колонизира Луната и HLS трябва да подготви почвата за това. Астронавтите ще трябва да могат да извършват геоложки експедиции, както и експерименти, за да разберат по-добре изискванията за изграждане на по-постоянни структури на повърхността на Луната.

HLS е проектиран за повторна употреба. След първата мисия целият апарат ще бъде изстрелян от Луната до станция за възстановяване, което позволява многократни пътувания.

Програмата Артемис също ще е историческа, тъй като предвижда за първи път жени да стъпят на Луната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъда свързана с много отговорности и е възможно доста да ви натовари. Хубавото обаче е че хората около вас са източник на много приятни емоции, които ще неутрализират напрегнатостта ви. Очаквате нещо важно, но най-вероятно няма да го получите в рамките на този ден. Имайте повече търпение в личен план, където от вас се очаква да предприемете нещо.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С лекота ще преодолявате всякакви мисловни предизвикателства. Обучаващите се и хората на науката ще имат особен импулс днес. С лекота ще отхвърляте камари от запланувани задачи. Ще защитите смело творческите си идеи. Не приемайте насериозно, ако чуете остри думи по свой адрес. Концентрирайте се . Предстои да се покажете в най-бляскавата си светлина в професионалното поприще.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес най-вероятно ще ви се наложи да се занимавате с доста задачи, които не сте планирали. Това едва ли ще е в състояние да ви притесни. Вие сте от хората, които умеят да се справят с всяка ситуация. Предстоят ви изненади, свързани с личните ви очаквания относно определено събитие. Въздържайте се от прибързани коментари.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Високото ви самочувствие ще бъде забелязано от всички наоколо. Уверени сте в себе си и не се поддавате на чужди влияния, а предпочитате да следвате собствените си планове. Добре е все пак да не се дистанцирате от хората, които държат на вас. Семейството ви очаква вашето внимание.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Планирате много задачи, но и по-малко да свършите, пак ще останете доволни. Помислете за спокойствието и здравето си, всяко натоварване може да доведе до изтощение. Имате желание да се намесите в повече сектори и направления, но преценете добре възможностите си. Обърнете внимание на детайлите в пряката си работа, те са важни.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате уверено и точно и това ви приближава към успешния завършек на важно за вас начинание. Стилът ви е неподражаем и максимално ефективен. С напълно основателно самочувствие можете да напишете учебник за предприемачи.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Основните ви занимания днес ще са свързани предимно с приключване на започнат проект, както и със стартирането на друг, мащабен и печеливш. Бъдете внимателни, възможни са недоразумения от технически характер. Нечия съпротива ще ви се отрази неблагоприятно на настроението.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вдъхновени от добри сили ще работите по нови и важни неща, доказвайки качествата и уменията си. С полезните си контакти ще задълбочите познанията си в интересуващите ви сфери, доближавайки се по този начин най-близко до желаната цел. За едни тя е свързана с професионалното им израстване, други са привлечени от нова личност или материална привилегия.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Дайте предимство на това, което е важно сега за вас и не започвайте много задачи на веднъж. Значимостта на очаквано от вас събитие ще повиши притесненията ви, но ще се справите. Предвид отговорността ви отсега е ясно, че ще се справите, приобщавайки към работата си и други хора.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията ви днес, професионални или лични, ще ви носят добро самочувствие. Отлично представяне на изпити или интервю за нова работа. Романтични срещи и контакти. Положителни резултати, ако проявите смелост и отстоявате докрай тезата си. Бизнеса ще претърпи преустройства.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Не преживявайте толкова сътресенията в личния си живот. Вярно е, че се чувствате неразбрани и отхвърлени. Помислете за коренна промяна в поведението си, ориентирана към по-голяма заинтересованост към чувствата и вълненията на околните. Всяко страдание е връщане назад, за да потърсим грешките си и да се поучим от тях.
20 окт 2020
Последни новини