9 °C

Подновиха неделното хоро в центъра на Хасково

Изображение 1 от 3

  Сърцати хасковлии подновиха инициативата “Хора за хората“ тази вечер. Макар и в камерен състав, почитателите на българската музика и танц се събраха на площад „Свобода“.

  Инициативата тръгна преди шест години и се разрасна в почти всички градове на страната.

  В Хасково постепенно събиранията за хорото се разредиха и отпаднаха, но сега традицията е възобновена и отново ще има всяка неделя хоро на площада.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Та
   Танцьор
   28 -9
   19:23, 27 сеп 2020
   Браво на хората. И не са малко. Два пъти повече са от протестиращите. Хубаво ще е ако и фолклорните клубове ги подкрепят и излизат да играят хора на площада. Само предлагам.
   • Ти
    Ти
    3 -14
    04:45, 28 сеп 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • В.
    В.К.
    5 -4
    12:35, 28 сеп 2020
    Танцьор , гледай си танците , и в краката - да не се спънеш ,че ще станеш за смях ! Не брой колко са Хората ... Не ти е това работата !
  • 2
   Си
   Сиера 90
   21 -22
   19:55, 27 сеп 2020
   Към предния коментар : Хубаво си тропайте хорцата, но такива сравнения с протестиращи и т.н. са крайно неуместни значи на всички тези хора на хорото са доволни от ситуацията в страната - с ниски доходи,мизерни пенсии и постоянно увеличаващи се цени на стоки и услуги ...И си стойте по домовете и си тропайте неделните хорца на гол тумбак чакайте да се промени нещо ...
   • Ма
    Матриала
    0 -11
    04:46, 28 сеп 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   18 -12
   20:07, 27 сеп 2020
   То на хората само им е до хора. Къде ви е дистанцията, да ви ... и хората, ама като ви заболи г... и търчите на лекар. А умните ви глави не увират да пазите лекарите като си спазвате правилата. Срамота, възрастни хора сте, а не деца
  • 4
   Ми
   Митко
   10 -10
   20:36, 27 сеп 2020
   Тия булки търсят кой да ги .......
  • 5
   Ма
   Марина
   8 -12
   21:47, 27 сеп 2020
   Само хора да има ,само да не ги използват за проте... Виж коментара
   • 6 0
    08:26, 28 сеп 2020
    Тъпо.
  • 6
   Ха
   Хасково бет
   5 -12
   23:52, 27 сеп 2020
   Тези са хасковки жанабети. Ако бе делничен ден и с... Виж коментара
  • 7
   На
   Наско
   3 -2
   10:33, 28 сеп 2020
   Да те е.а в танцьора прост ! Скрий се някъде
  • 8
   Ме
   Методи
   3 -3
   10:43, 28 сеп 2020
   А от Кърджали имаше ли на хорото ?
  • 9
   Ка
   Какво
   1 -1
   17:52, 28 сеп 2020
   стана бе танцьор ? Тропаш ли още ? Хоп,хоп,троп...хайде ихууу
  • 10
   Хр
   Христо
   4 -1
   21:53, 28 сеп 2020
   Браво за хорото!
   Абе протестърите къде са? Почнаха май да се ошумуляват, че нещо вятъра в друга посока задуха...към редовни избори........ааахххх мушмороци с мушмороци...пак се снишавате помияри ниедни...аахахаххахаха ...мишки.и

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини