Ден 98: Два протеста се обединиха и призоваха властта да дойде за поредното "Велико народно въстание"

98-ия ден от антиправителствените протести отново се стигна до блокиране на движението в пространството между президентството и Министерския съвет, както и при Орлов мост. С искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев се обединиха два протеста, каквито има традиционно всяка сряда.

Малко след 18 ч. стотици хора се събраха пред Съдебната палата, за да се включат в организираното от инициатива "Правосъдие за всеки" недоволство. Днес то беше с цел да подкрепи демонстрантите от Пловдив, арестувани и глобени за хвърляне на яйца по здравния министър Костадин Ангелов. Преди два дни Окръжният съд в Пловдив наложи глоби по 500 лева на актьора Даниел Михайлов и Валентин Караджов.

Михайлов, който беше уволнен от трупата на габровския театър каза, че ще потърси правата си в съда в Страсбург. По думите му глобата от 500 лева е неправомерна. "Това е прецедент - първите наказани сме за хвърлено яйце", каза той.

След речи на част от членовете на "Правосъдие за всеки" множеството тръгна на шествие към пл. "Независимост", за да се включи в традиционния протест. Там представителите на Отровното трио говориха пред събралите се протестиращи, като акцентираха на предстоящото в петък пето "Велико народно въстание".

"Елате всички, без значение на партийната си принадлежност", призова адвокат Николай Хаджигенов.

Арман Бабикян от Отровното трио коментира обявеното от премиера намерение да се строи седми реактор на АЕЦ "Козлодуй" без да се знае с какви пари и кой ще го прави.

"И американците, и руснаците знаят за какво става въпрос - шикалкавене", заяви Бабикян.

След речите тръгна шествие до Орлов мост, където движението беше спряно за кратко. Малко след 22 ч. протестът приключи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анализ
    0 0
    20:12, 15 окт 2020
    Погледнат правилно, т.нар. протест е работилница, в която се изработват патерици на БСП.... Някои го наричат метеж , други "Велико въстание", но обективно погледнато той не е гражданска проява, а партийна.....
    Чрез него, провалени партии и политици целят да си вдигнат рейтинга и да попаднат в следващия парламент.
Последни новини