Второ картинг училище на пистата в Хасково в рамките на проекта "Бъди НЕзависим"

Изображение 1 от 3

    На пистата в Хасково се проведе второто картинг-училище по проекта ,,Бъди НЕзависим'' на Сдружение ,,Омега". Младежи от целевата група 15-19 г се включиха в инициативата. Картинг- училището  стартира с лекция за безопасност на движението  и анализ на причините за ПТП, предизвикани от млади шофьори след употреба на алкохол и наркотици.

    „Според доклад на Държавната агенция Безопасност на движението по пътищата, шофирането в нетрезво състояние и употребата на дрога е сред основните причини за настъпване на тежки произшествия. Всяка нова жертва засилва  черната статистика и ожесточава войната на пътя“, каза Веселина Юрукова, ръководител на проекта. Доброволци на младежкия Червен кръст направиха демонстрация по оказване на първа помощ. Зад волана младежите изпробваха шофьорските си умения. 

    Послание за спазване на правилата отправиха младежите към автомобилистите и пешеходците Сигурността на движението по пътищата зависи от личния принос и отговорност на всеки един от нас. Възпитанието и насърчаването на  добронамереност, дисциплина и толерантност ще осигури една по-здравословна и безопасна среда на пътното платно, заявиха участниците в картинг-училището. 

    Проектът „Бъди НЕзависим“ е част от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини