„Прилепът“ на Йохан Щраус-син ще гостува на кърджалийска сцена на 18 ноември

Предвид усложнената епидемиологична обстановка, гостуването на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ със спектакъла „Прилепът” от Йохан Щраус-син, предвидено за 29 октомври, се отменя за 18 ноември т.г. Билетите ще важат без заверка за новата дата, а желаещите да върнат вече закупени, могат да го направят на касата на театъра.

„Много бих искал по повод 60-та годишнина на нашия театър, кърджалийската публика да има възможност да се наслади на две емблематични заглавия в оперетното изкуство – „Аршин Мал Алан”, носещо традициите на Изтока и „Прилепът”, представящо музикалната класика на Запада”, каза директорът на Театрално-музикален център – Кърджали Гълъб Бочуков.

„Прилепът“ е едно от най-играните заглавия в цял свят. То винаги е печелило одобрението на публиката и присъства неизменно в репертоара на световноизвестните оперни и оперетни театри. Любов и ревност, изневяра и двуличие са основните проблеми, които драматургията носи, но те не са чужди и на съвременния зрител. Мелодраматичният и комедиен стил, съчетани с ирония и тънък хумор, красивата музика на Щраус, която блика като шампанско,  създават усещането за празничност, лекота и хармония”, разкрива Гълъб Бочуков, който е  режисьор на спектакъла, както и автор на сценичния вариант на оперетата.

В постановъчния екип са диригентът Васил Вълчев, директор на МДТ, главниятдиригентИгор Богданов, художникът Лидия Къркеланова, хореографът Катя Богданова, хормайсторът Яница Брънзелова. Централните партии се изпълняват от солистите Теодора Петрова, Симона Кодева, Момчил Караиванов, Александър Баранов, Виктор Терзийски, Милен Иванов и др. В постановката участват солисти и драматични артисти, оркестър, хор и балет.

„Непрекъснато усложняващата се обстановка води до промяна в предварителните ни планове, но искрено се надявам, че ще бъдем разбрани от нашата публика. Дълбоко вярвам, че постепенното връщане към нормалността ще ни се случи скоро”, изрази надежда директорът на ТМЦ-Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини