Уеб-семинар за култивиране на трюфели организира читалището в село Райново

На 12 ноември 2020 година от 18:00 часа Народно читалище „Марица – 2008“, с. Райново ще проведе уеб-базиран семинар на тема „Природощадящи земеделски практики – култивиране на трюфели“ чрез предаване на живо от събитието https://www.facebook.com/events/701580544099498, което е създадено  на страницата на читалището https://www.facebook.com/maritsa.raynovo.

Лектори на уебинара ще бъдат д-р Иван Калоянов, председател на НПО "Национален съюз на българските ловци на трюфели" и Тодор Тодоров, председател на НПО "Асоциация на производителите на култивирани трюфели в България".

В първата част на събитието д-р Калоянов ще запознае аудиторията със съществуващата законова уредба към момента и с информация, касаеща предстоящото приемане на Закон за трюфела. Доктор Калоянов е член на работната група по подготовката на закона. Ще бъде направен бърз обзор на състоянието на производството на култивирани трюфели в световен мащаб, както и добива от естествени находища.

Във втората част г-н Тодор Тодоров ще изнесе лекция за създаването на трюферни насаждения – изисквания към почвата и терена,  дървесни видове образуващи микориза с трюфелите, условия на отглеждане, видовете трюфели, които подлежат на култивиране и др.

При повишен интерес читалищното Настоятелство се ангажира да проведе допълнително събития по темата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини