Семинар за млекодайното говедовъдството ще се проведе в Димитровград

На 27.02.2024г. в зала „Гросето“ от 10:00 до 13:00 часа ще се проведе семинар на тема „Млечно говедовъдство – съвременни тенденции и предизвикателства пред отрасъла“, информират от местната администрация.

Организатори са Народно читалище „Марица-2008“, с. Райново и Националната служба за съвети в земеделието – Териториален областен офис Хасково. Лектор на събитието ще бъде Михаил Михайлов – Изпълнителен директор на Национален съюз на говедовъдите в България.

По време на форума участниците ще бъдат информирани за състоянието на млекодайното говедовъдство в Европа и в нашата страна и важни въпроси свързани със селекцията в направлението. Ще научат повече  за тънкостите при производството на юници за разплод, за постигането на висока продуктивност, породи млекодайни говеда и за това как успешно се управлява млечна ферма. Ще бъде засегната и темата за Браншови съюзи в млекодайното говедовъдство в България. Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  възможностите за подпомагане на земеделските стопани чрез интервенции в Стратегическия план за периода 2023-2027 г. за стопанства в сектор „Животновъдство“, както и дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопанства.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини