Дядо Коледа ще потегли от Лапландия без туристи

Коледният сезон започва този уикенд във финландската Лапландия, но тази година земята на Дядо Коледа е изправена пред безпрецедентна туристическа криза поради пандемията. Финландия прие строги ограничения, така че повечето чужденци няма да могат да пътуват до Рованиеми в полярния кръг, съобщава „Евронюз“.

"Знаете ли? Списъкът на добрите деца е много дълъг, но списъкът на добрите възрастни не е толкова дълъг . Но така или иначе, тези от вас, които не са се държали добре тази година, имате още няколко дни, за да направите нещо по въпроса ", каза Дядо Коледа от белия си град. 

Рованиеми обикновено привлича половин милион туристи всяка година, които идват в полярния кръг, за да присъстват на заминаването на шейната, която носи хиляди подаръци на децата.Тази година Дядо Коледа ще го направи по по-поверителен начин.

„Ще имаме между 10% и 15% коледни туристи в Рованиеми в сравнение с миналата година, което представлява загуба на приходи от около 200 милиона евро“, обяснява Сана Кърккайнен от туристическия офис на в Рованиеми. 

Изправен пред толкова много несигурност, туристическият офис няма пълен туристически сезон за следващите няколко месеца и не очаква да го възстанови до есента и зимата на 2021 г., когато пристига поредната бяла Коледа. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини