12 °C

Очакват повече сняг, 160 машини ще чистят магистралата и републиканските пътища в Хасковско

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова свика координационна среща във връзка с готовността на институциите и общините за посрещане на зимния сезон, съобщиха от Областна администрация. Срещата се проведе онлайн и на нея бяха обсъдени предприетите превантивни мерки и дейности и извършената от тях подготовка за действие при усложняване на зимната обстановка през сезон 2020-2021 г.

От Областно пътно управление в Хасково докладваха, че има сключени договори за поддържане на републикански пътища I, II, III – клас и АМ ,,Марица”, като за поддържането на пътища I, II и III - клас са предвидени 126 машини, а за АМ ,,Марица” – 34 машини. Създадена е организация между ОПУ-Хасково и ОД на МВР- Хасково за въвеждане на варианти за временна организация и безопасност на движението при влошени метеорологични условия.

Началникът на „Оперативен център“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” докладва, че техниката, с която разполага дирекцията, е приведена за работа при зимни условия.

,,Предстоящата зима се очертава с температури около нормата за района, което означава малко по-хладно и с по-обилни валежи от предишния сезон“, каза Спас Александров, ръководител на Метеорологична обсерватория – Хасково.

По доклад на Регионалната здравна инспекция в областта е създадена организация за придвижването и настаняване на болни на хемодиализа пациенти при усложняване на зимната обстановката.

Докладвана бе и готовността на общините за посрещане на зимния сезон. На срещата стана ясно, че 10 общините от областта са сключили договори с фирми, които разполагат с необходимата техника за действие при усложнена зимна обстановка. Само община Харманли е в процедура по сключване на договор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  А.
  А.В.
  16 -1
  18:04, 25 ное 2020
  "Очаква се повече Сняг"?!? Това на каква база се обосновава? Сигурно някой математик е пресметнал, че след като миналата Зима количеството Сняг в Хасково беше колкото дебела Слана, тази Зима ще си компенсира с двойно количество.
  • Го
   гост
   7 -4
   20:32, 25 ное 2020
   Само да не забравите да забраните споделеното почистване, ако може да се наказва със затвор!
  • То
   Това нищо ли не ви говори?
   5 0
   23:31, 25 ное 2020
   Индианците събират дърва, с каруци, в Кенана...
 • 2
  Ло
  лош пророк
  6 -1
  18:35, 25 ное 2020
  Важно е да е чист пътя до и около гробищните паркове, защото това са ни единствените пътища за по-добрия свят.
  • Чи
   Чичо Кольо
   2 -2
   18:56, 25 ное 2020
   Болен ли си?
  • Да
   Да бъде Ден
   3 -2
   20:23, 25 ное 2020
   Аз искам пък да отида в Ада,
   И да взема с мен поне 50 мутри и Бейове :))
  • Имаме печеливш участник, за поддръжка на 345434 казан. Търгът е закрит. Господине, чакайте ни на стълбите пред някоя болница, в последно време и там набираме персонал.
 • 3
  Ка
  Кантонски
  13 -1
  19:13, 25 ное 2020
  160 машини със свещ да ги търсиш, няма да ги намериш. Пак далавера.
  • Ма
   Машина
   2 -1
   20:24, 25 ное 2020
   Може да съм 50 годишна тракторка , ама съм запазена
   ...
 • 4
  Ла
  Ламбрев
  8 0
  20:09, 25 ное 2020
  Вие не знаете колко много сняг ще падне! Машини трябват, за да го изчистят! Те може да чистят виртуалното пространство, но ние трябва да им платим за това!
 • 5
  Пр
  пророк Еремия
  0 -9
  22:26, 25 ное 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини