Отсрочват задълженията на собственици за ремонтиран от Общината частен блок в Димитровград

Ще се отсрочат с 1 година задълженията на собствениците на жилища и търговски обекти в спешно ремонтираната от Община Димитровград жилищна сграда на бул. "Д. Благоев" 5, реши на редовната си сесия днес ОбС Димитровград.

Сградата бе ремонтирана спешно от Общината, след като собствениците на самостоятелни обекти в нея не предприеха никакви действия, след предписанията за нейното обезопасяване през 2017 година от страна на общинска администрация.

Подготвят района пред блок №7 за утрешното обрушване

Проблемът с блока и падащи парчета мазилка и керемиди започва от 2012 година, кога са първите ни публикации за дебнещи опасности при преминаването покрай този блок. Общината взе нещата в свои ръце през февруари 2017 година, като изгради предпазни съоръжения, за да предпази минувачите от падащи отломки по натоварения тротоар в центъра на Димитровград. След редица призиви и предписания, собствениците на обекти в сграда не предприеха никакви действия за я обезопасят и в края на 2017 година Общината взе решение да започне спешен ремонт за своя сметка. Живущите на бул. Димитър Благоев 7 са били уведомени, че всички извършени разходи по ремонта сградата ще бъдат дължими от собствениците й.

Общината започва ремонт на покрива и фасадата на блок №7 на бул."Благоев"

Стойността на ремонта, която трябва да издължат към Общината собствениците на имоти в сградата, възлиза на 29.56 лв. за квадратен метър, което за апартамент от 50 кв.м. излиза към 1400-1500 лева, а за апартаментите от 116 кв.м, каквито има там, дължимата сума е от порядъка на 3 400 лева.

Призовават собствениците на блок на бул."Благоев" да ремонтират фасадата му

От общата стойност на ремонта са приспаднати около 30 000 лева, поради глоба от страна на Общината към фирмата-изпълнител, заради не спазването на сроковете за приключването на строително-ремонтните дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини