-2 °C

Първият в областта Център за временно настаняване ще бъде в Димитровград

Изображение 1 от 3

  Първият в Хасковска област Център за временно настаняване ще бъде в Димитровград. Това съобщи днес заместник-кметът на община Димитровград, Яшо Минков, на провелите се стартиращи дейности по преустройство на бившето общежитие на химическия техникум "Проф. д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване.

  Проектът предвижда преустройство на бившето общежитие в Център за временно настаняване  за 20 потребители, като общата стойност е 626 769.20лв.

  „Ще бъде изградена и рампа за достъп на хора в неравностойно положение. Строително-ремонтните дейности предвиждат мерки по енергийна ефективност - топлоизолация, подмяна на дограмата и нова покривна конструкция. Изграждане на нови електро и ВиК инсталации и климатична инсталация. Центърът ще разполага със складови помещения, помещение за пране и гладене и склад за чисто и мръсно бельо. На първия етаж ще има обособени две отделения за по двама потребители в стая със санитарни възли. На същия етаж се предвижда и приемен офис, офис за персонала, приемно за инвалиди, медицински кабинет, трапезария и разливна кухня. На втория етаж ще има още осем отделения за по двама потребителя, общи санитарни възли и кабинет.”, каза ръководителят на проекта инж. Красимира Бонева.

  Заместник-кметът на община Димитровград сподели, че въпросният проект е елемент от социалната инфраструктура на община Димитровград в рамките на инвестиционната й програма. „Димитровград е община за пример по отношение предоставянето на социалните услуги. С този проект разширяваме своята дейност и нека да отбележа, че Центърът за временно настаняване е първият, който се изгражда на територията на Хасковска област. От 1 януари започваме дейности и по втори проект, директно свързан с този или т.нар. меки мерки за предоставяне на самата социална услуга. Ще бъде извършен подбор на персонала, ще бъде обучен, назначен и очакваме най-късно есента да имаме възможността да предоставим тази социална услуга за хората изложени във риск или обект на социалното изключване.”, подчерта важността на проекта Яшо Минков.

  В отговор на въпрос ще могат ли хора от цялата страна да се настаняват в Центъра, той допълни, че това ще бъдат услуги предоставяни преди всичко за гражданите на община Димитровград, съгласно влизащите в сила нови разпоредби в социалното законодателство за заявяването им по постоянен адрес.

  Представителят на фирмата-изпълнител арх.Красимир Бузов благодари за доверието на общината и професионализма на екипа и се ангажира с по-ранен срок за неговото приключване.

  В присъствието на екипа, граждани и медии, по традиция официалните лица направиха символично „Първа копка” и с лисване на вода от менче пожелаха успех на проекта.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ка
   Катя
   6 -2
   18:19, 2 дек 2020
   С тези пари може да се купят 20 гарсониери,ама от ремонти по-лесно се краде.
   • Не
    Не много разбиращ
    3 -4
    19:49, 2 дек 2020
    Като цена - може. И за всяка гарсониера ще назначим по един социален работник, медицинска сестра, санитар... После да купим баничарка да разнася храната, документите ще стоят насред площада, а за проверяващите ще купим още една кола, защото с баничарката ще е малко тегаво.... Хайде, моля, мислете с по-малко популизъм и малко повече разум...
  • 2
   Значи за крадене може,а за персонала идва скъпо,защото ще получават "големите заплати".Колкото до Баничарката и колите на проверяващите те си съществуват и периодично се подменят и в момента за сметка на данъкоплатците,защото без тях протежетата на управляващите, назначени на съответните служби, не могат да работят.

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  17 яну 2021

  Случаен виц

  Последни новини