1 °C

РЗИ-Хасково затвориха димитровградския "МОЛ"

  На 08.12.2020г. РЗИ - Хасково са връчили предписания на търговските обекти в бившия Детмаг на бул. Раковски 16 в Димитровград, който по настоящем се води търговски център, че трябва да прекратят търговската си дейност на основание заповедта на здравния министър.

  С това си действие РЗИ затваря и 4-те малки магазинчента, помещаващи се в общинската сграда, от което собствениците остават учудени от действията на здравната инспекция. Търговците се чудят защо това действие се извършва след почти 2 седмици от приемането на последната заповед от здравния министър, като от вчера министър-председателят започна да говори за отхлабването на мерките от началото на другата седмица.

  От Община Димитровград разясниха, че Общинският кризисен щаб няма решение, с което да се прекратява дейността на тези търговски обекти и са на мнение, че това е излишно при условие, че там се спазват всички противоепидемични мерки. В комплекса има 22 офиса и 4 магазина, което не се доближава до идеята за търговски комплекс тип МОЛ.

  Как инспекторите от РЗИ квалифицираха тази сграда като голям търговски център, като една минимална част от нея се използва за търговска дейност, а повечето обекти са с друга насоченост. По думите на собственичката на един от търговските обекти, средната дневна посещаемост и на 4-те магазинчета е не повече от 20-30 души дневно, което за 8 часов работен ден прави средно около 3 - 4 клиента за 4 обекта в рамките на 1 час, като се е случвало в нейния търговски обект да има нулеви дни без нито един клиент.

  В търговския център, освен 4-те магазинчета на партерния етаж, има и 2 ателиета на 2-рия етаж, на които също са връчени предписания, като на тях им се разрешава работата в ателието, но без да допускат клиенти в тях. Останалата по-голяма част от обектите в "Търговския център" са офиси и кантори, за които забраната не важи, кометираха търговци.

  Връчените предписания са за задължителните противоепидемични мерки, като инспекторите са дали устни наставления на собствениците на търговски обекти, че трябва да преустановят дейност на основание точка II, която гласи:Затварят се търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.

  Ако РЗИ спазват сляпо заповедта, то идва въпроса, защо офисите и канторите (които не попадат в изключениета на заповедта) не са затворени, ако тази сграда функционира като търговски център, по смисъла на който затварят магазинчетата в нея?

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Й
   й
   1 0
   17:45, 10 дек 2020
   Бившия''мол'',земляците,затвориха,ли?Да не се разкарвам.Т-А-Ш-К-Е-Н-Т-град в бившия СССР.Модератор??!!!?.

  Хороскоп за 27.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  27 яну 2021
  Последни новини