"Усещане за любов" търсят млади поети в общински конкурс

Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" за седма поредна година организират Общински поетичен конкурс „Усещане за любов“. Той се провежда по идея на Общински ученически парламент и е посветен на един от най-вълнуващите дни от годината - 14-ти февруари - Денят на влюбените.
Конкурсът има за цел да стимулира творчеството на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си  към най-завладяващото и красиво чувство - ЛЮБОВТА.
 
В поетичния конкурс „Усещане за Любов 2021“ могат да участват деца и младежи с до 2 /две/ авторски стихотворения в 3 възрастови групи:  от 12 до 15 години,  от 16 до 18 години и  над 18 години.
Всяка творба трябва да съдържа: три имена на автора, възраст и телефон за връзка. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg   до 17.00ч. на 05.02.2021г.
Конкурсните творби ще бъдат оценени от компетентно жури, състоящо се от поети, писатели и български филолози.
Награди ще бъдат присъдени  във всяка възрастова група за I-во, II-ро и III-то място.

Грамота, книга, издание „Усещане за любов“ 2020 и право на публикация в сборник „Усещане за любов” 2021, ще получи всеки класирал се участник в конкурса.

Ще бъдат връчени и специални награди:
Награда на Кмета на Община Димитровград – г-н Иво Димов;
Награда на Председателя на Общински съвет –Димитровград – г-жа Гергана Кръстева;
Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ – Димитровград;
Награда на Дружество на писателите „П. Пенев“ -  Димитровград;
Награда на Дом музей „П. Пенев“ – Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП „Детски и младежки център“. Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще се състои на 12 февруари 2021г. от 15:00ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.

При удължаване на извънредната обстановка в страната наградите ще бъдат връчвани индивидуално.

Повече информация може да  получите на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg и на телефон: 0884 742 829 – Деница Макьова. Организаторите пожелават успех и нестихващ ентусиазъм на всички участници, вдъхновени от най-завладяващото чувство – ЛЮБОВТА!

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ня
    Няма празно
    2 0
    16:57, 11 яну 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Са
    Само коври
    1 0
    09:56, 14 яну 2021
    Тоя измислен празник го празнуват само празноглавите въздухарки които или са твърде млади да знаят разликата между любов и с*кс или са твърде дърти (като някой от снимката) които са толкова жалки че прибягват до непълнолетни момчета с които да се почувстват искани. В крайна сметка, нито самия празник има нещо общо с любовта, нито участничките в него изобщо знаят значението на думата любов. Абсолютна пародия и гавра към традиционния празник Трифон Зарезан.
Последни новини