12 °C

"Усещане за любов" търсят млади поети в общински конкурс

Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" за седма поредна година организират Общински поетичен конкурс „Усещане за любов“. Той се провежда по идея на Общински ученически парламент и е посветен на един от най-вълнуващите дни от годината - 14-ти февруари - Денят на влюбените.
Конкурсът има за цел да стимулира творчеството на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си  към най-завладяващото и красиво чувство - ЛЮБОВТА.
 
В поетичния конкурс „Усещане за Любов 2021“ могат да участват деца и младежи с до 2 /две/ авторски стихотворения в 3 възрастови групи:  от 12 до 15 години,  от 16 до 18 години и  над 18 години.
Всяка творба трябва да съдържа: три имена на автора, възраст и телефон за връзка. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg   до 17.00ч. на 05.02.2021г.
Конкурсните творби ще бъдат оценени от компетентно жури, състоящо се от поети, писатели и български филолози.
Награди ще бъдат присъдени  във всяка възрастова група за I-во, II-ро и III-то място.

Грамота, книга, издание „Усещане за любов“ 2020 и право на публикация в сборник „Усещане за любов” 2021, ще получи всеки класирал се участник в конкурса.

Ще бъдат връчени и специални награди:
Награда на Кмета на Община Димитровград – г-н Иво Димов;
Награда на Председателя на Общински съвет –Димитровград – г-жа Гергана Кръстева;
Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ – Димитровград;
Награда на Дружество на писателите „П. Пенев“ -  Димитровград;
Награда на Дом музей „П. Пенев“ – Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП „Детски и младежки център“. Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще се състои на 12 февруари 2021г. от 15:00ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.

При удължаване на извънредната обстановка в страната наградите ще бъдат връчвани индивидуално.

Повече информация може да  получите на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg и на телефон: 0884 742 829 – Деница Макьова. Организаторите пожелават успех и нестихващ ентусиазъм на всички участници, вдъхновени от най-завладяващото чувство – ЛЮБОВТА!

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ня
  Няма празно
  2 0
  16:57, 11 яну 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Са
  Само коври
  1 0
  09:56, 14 яну 2021
  Тоя измислен празник го празнуват само празноглавите въздухарки които или са твърде млади да знаят разликата между любов и с*кс или са твърде дърти (като някой от снимката) които са толкова жалки че прибягват до непълнолетни момчета с които да се почувстват искани. В крайна сметка, нито самия празник има нещо общо с любовта, нито участничките в него изобщо знаят значението на думата любов. Абсолютна пародия и гавра към традиционния празник Трифон Зарезан.

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини