16 °C

"Усещане за любов" търсят млади поети в общински конкурс

Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" за седма поредна година организират Общински поетичен конкурс „Усещане за любов“. Той се провежда по идея на Общински ученически парламент и е посветен на един от най-вълнуващите дни от годината - 14-ти февруари - Денят на влюбените.
Конкурсът има за цел да стимулира творчеството на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си  към най-завладяващото и красиво чувство - ЛЮБОВТА.
 
В поетичния конкурс „Усещане за Любов 2021“ могат да участват деца и младежи с до 2 /две/ авторски стихотворения в 3 възрастови групи:  от 12 до 15 години,  от 16 до 18 години и  над 18 години.
Всяка творба трябва да съдържа: три имена на автора, възраст и телефон за връзка. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg   до 17.00ч. на 05.02.2021г.
Конкурсните творби ще бъдат оценени от компетентно жури, състоящо се от поети, писатели и български филолози.
Награди ще бъдат присъдени  във всяка възрастова група за I-во, II-ро и III-то място.

Грамота, книга, издание „Усещане за любов“ 2020 и право на публикация в сборник „Усещане за любов” 2021, ще получи всеки класирал се участник в конкурса.

Ще бъдат връчени и специални награди:
Награда на Кмета на Община Димитровград – г-н Иво Димов;
Награда на Председателя на Общински съвет –Димитровград – г-жа Гергана Кръстева;
Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ – Димитровград;
Награда на Дружество на писателите „П. Пенев“ -  Димитровград;
Награда на Дом музей „П. Пенев“ – Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП „Детски и младежки център“. Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще се състои на 12 февруари 2021г. от 15:00ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.

При удължаване на извънредната обстановка в страната наградите ще бъдат връчвани индивидуално.

Повече информация може да  получите на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg и на телефон: 0884 742 829 – Деница Макьова. Организаторите пожелават успех и нестихващ ентусиазъм на всички участници, вдъхновени от най-завладяващото чувство – ЛЮБОВТА!

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ня
  Няма празно
  2 0
  16:57, 11 яну 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Са
  Само коври
  1 0
  09:56, 14 яну 2021
  Тоя измислен празник го празнуват само празноглавите въздухарки които или са твърде млади да знаят разликата между любов и с*кс или са твърде дърти (като някой от снимката) които са толкова жалки че прибягват до непълнолетни момчета с които да се почувстват искани. В крайна сметка, нито самия празник има нещо общо с любовта, нито участничките в него изобщо знаят значението на думата любов. Абсолютна пародия и гавра към традиционния празник Трифон Зарезан.

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини