Намаляха пациентите с COVID-19, настанени в боницата в Димитровград

В COVID-сектора на димитровградската болница към днешна дата има настанени 8 души с потвърдена коронаврусна инфекция, като има заети още 6 легла с пациенти, за които още нямат излезнал положителен или отрицателен тест. В сравненение с отпреди 20 дни,  в болницата в Димитровград имаше настанени 27 души, носещи вируса.

На онлайн заседание Областният оперативен щаб за борба с COVID-19, началниците на лечебните заведения докладваха заетите легла към момента. В МБАЛ-Хасково са настанени 66 души с COVID 19, 5 от които са настанени в ОАИЛ, а 61 в други отделения. В МБАЛ-Димитровград са заети 8 легла, а 6 души очакват потвърждение. В МБАЛ-Харманли са заети 15 легла. В МБАЛ-Свиленград са настанени 27 души, като 10 са в ОАИЛ. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 16 души, а 3-ма очакват потвърждение. Управителите допълниха, че се усеща значително намаляне на броя на заразени и хоспитализирани с COVID-19 лица. Към тяхното мнение се присъедини и председателят на Регионалната колегия на българския лекарски съюз в Хасково, д-р Николай Колев.

Директорът на ЦСМП-Хасково д-р Петя Димитрова отчете, че от началото на годината до 10 януари, Спешният център се е отзовал на 1567 сигнала, от които 197 със съмнения за COVID-19 или диагностицирани с COVID-19.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини