Въпроси и отговори как да гласувам в сайта на Община Димитровград

Община Димитровград разширява информацията за удобство на гражданите, които желаят да упражнят правото си на глас на предстоящите избори в пандемичната обстановка. В секция "Парламентарни избори`2021" могат да се намерят най-често задаваните въпроси и отговори, касаещи организацията и реда за гласуване информират от местната администрация. В сайта могат да бъдат намерени отговори на въпроси като:

 - Имам постоянен и настоящ адрес в две различни населени места в страната. Къде ще мога да гласувам?

 - Ще мога ли в предстоящите избори за народни представители на 04.04.2021 г. да гласувам по пощата, чрез компютър, по факс, чрез смартфона си или изобщо по някакъв начин дистанционно, без да посещавам секции?

 - Имам желание да участвам в предстоящите избори за народни представители като член на секционна или районна избирателна комисия. Към кого да се обърна?

 - Живея в Англия. Искам да гласувам на парламентарните избори и на изборите за президент през 2021 г. Как да се регистрирам да гласувам онлайн (дистанционно) или в посолството в Лондон?

 - Кога и къде ще бъдат публикувани официалните кандидатски листи на парламентарните избори през 2021 г. Ще можем ли да ги получим в машинно четим формат?

 - Бих искал да попитам как аз и моето семейство бихме могли да гласуваме в Германия. Трябва ли да подам заявление и ако да, къде и как. Ще мога ли да гласувам, ако не съм подал заявление?

- Съпругът ми е със статут на постоянно пребиваващ в България, но не е български гражданин. Иска да гласува, но не знаем дали има право. Моля отговорете на кои избори може да гласува и какво трябва да направим?

 - Мога ли да гласувам и да бъда член на СИК, ако съм в процедура на смяна на лични документи?

 - Студент съм в Американския университет в Благоевград, а съм с постоянен адрес в град Димитровград. Въпросът ми е как мога да гласувам на изборите тази година, след като по време на гласуването ще бъда в Благоевград, а не в Димитровград?

Отговорите можете да намерите на следния линк: https://www.dimitrovgrad.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини