6 °C

Започват консултациите за определяне състава на СИК в Димитровград

Консултации с политическите партии за определяне на състава на СИК на територията на община Димитровград за парламентарните избори на 4 април 2021 година свиква  кметът Иво Димов, информират от местната администрация.

Срещата ще се проведе на 22.02.2021г. /понеделник/ от 16,00ч. в сградата на общинска администрация Димитровград, бул.”Г.С.Раковски” № 15, Конферентна зала, етаж ІІ.

Съгласно чл.91 от Изборния кодекс поканата е отправена към ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени: ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Партия „ДПС”, Коалиция „Обединени патриоти”, ПП „ВОЛЯ” и КП „Демократична България", във връзка с провеждане на консултации за определяне на съставите на СИК на територията на община Димитровград. В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени. При провеждане на консултациите, трябва да бъдат представени описаните в Решение № 2062-НС/16.02.2021г. на ЦИК необходими документи.

На официалния сайт на Община Димитровград -  www.dimitrovgrad.bg е създадена секция ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021, където се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на предстоящите избори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини