Вече можем да проверим номера и адреса на избирателната си секция

Избирателите в община Димитровград вече могат да направят проверка за номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г., съобщават от местната администрация.

Проверката може да се направи на следния интернет адрес: http://www.grao.bg/elections/.

Чрез него всеки гражданин може:

  • Да направи справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за изборите за Народно събрание на 04 април 2021 г.
  • Да се информира за секциите и местата на гласуване.

БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН за справки по ЕГН в избирателните списъци на Община Димитровград: 080020049 /всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч./

За улеснение на гражданите, Община Димитровград предоставя следните начини за подаване на заявления за гласуване по чл. 36, ал. 1 и чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс, както следва:

Приложение № 12 НС - Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес в изборите за народни представители за НС на 4 април 2021 г. (по чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс)

 - Заявление, което следва да се попълни и представи лично на Гише №3 в ЦАО на Общината БЛАНКА

- Заявление, подадено по електронен път (ако лицето притежава КЕП) Е-УСЛУГА

 Приложение № 14 НС - Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители за НС на 4 април 2021 г. (по чл. 37, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс)

-  Заявление, което следва да се попълни и представи лично на Гише №3 в ЦАО на Общината БЛАНКА

- Заявление, подадено по електронен път (ако лицето притежава КЕП) Е-УСЛУГА 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини