13 °C

БСП иска предсрочно освобождаване на управителя на Онкоболницата в Хасково

  Управителят на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково д-р Матей Матеев да бъде освободен предсрочно, поискаха общинските съветници от представителна група на БСП в Хасково. Искането им е внесено като извънредна докладна записка.

  Мотивът им за това е, че д-р Матей Матеев едновременно е управител на Онкоболницата и на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

  „Прекалено дълго време се нарушава закона. Съгласно чл.20 от Закона за публичните предприятия това не е разрешено“, заяви общинският съветник Богдан Кирилов. Той уточни, че за случая още преди време са сигнализирали в Общинския съвет, чрез многократни запитвания към кмета на общината, но управляващото мнозинство не е взело отношение по казуса.

  Въпросът е бил повдиган и на комисии, включително и по време на заседания на Общинския съвет, допълни общинският съветник Камен Тодоров.

  Искането на БСП е било входирано днес следобед и минути по-късно беше разгледано на предварително насроченото заседание на Постоянната комисия по обществен ред и законност.

  Председателят на комисията Иван Минев заяви, че е трудно да се вземе решение от днес за утре и да се освободи управител на болница в условията на пандемия, а и друг е моментът дали има реални основания за това. Той беше на мнение, че е важно да се чуе решението на ресорната Здравна комисия, която вече е заседавала и няма да има възможност да разгледа докладната, която е внесена в последния момент.

  Общинският съветник Тодор Кръшков, който е член на ПК по обществен ред и законност, заяви, че при предсрочното освобождаване на д-р Матеев, то той ще може да се съсредоточи само върху работата си в МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград и ще бъде полезен на болницата, в която има и Ковид отделение.

  В крайна сметка ПК по обществен ред и законност гласува да допусне докладната записка да влезе в дневния ред за разглеждане на заседанието на Общинския съвет и я подкрепи с 4 гласа „за“ и 3 „въздържали се“. Крайното решение за освобождаване на управителя на Онкото д-р Матеев ще бъде взето утре на онлайн заседанието на местния парламент.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Не смеем да се борим с дрогата по улиците на Хасково , оть там бат Къньо Маймуната и Тенчо Сервитьора за ни бият
   ....
   Затва гледаме да онодим някой доктор - жертва от тия дето няма закрила
  • 2
   66
   666
   31 -1
   20:13, 25 фев 2021
   В момента така нареченият КЪНЧО МАЙМУНАТА вече не е никакъв нещата стоят по съвсем различен начин има едно разместване което не знаят хората човекът който командва в Хасково се казва ТЕНЧО ЛИЛЯНОВ
   • То
    Тони Бонбона
    15 -2
    21:32, 25 фев 2021
    Малкият Марикон какво командвал ??
   • АБ
    А бе нещо са бъркаш
    21 -1
    21:33, 25 фев 2021
    Човека зад Тенчо Лиляновнму викат червеният полковник Величко Минев!
   • Гъ
    ГЪДИ ГЪДИ
    11 -3
    02:44, 26 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Ко
   Колио
   3 -1
   22:00, 25 фев 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   00
   007
   4 -6
   22:41, 25 фев 2021
   Не знам за тенчовци и Минев и тен подобни но в града има едно лице което наистина внася респект и уважение и страх сред всички бизнесмени милионери мафиоти и така нататък едно ВКР на име МАРИН който директно контактува и заповядва на задкулисието в Народна Реоублика България хора които са в час с нещата знаят за кого говоря и кого споменаван.....
   • Аа
    АА
    5 -4
    08:03, 26 фев 2021
    Да не е марин димитров / /.
  • 5
   Ко
   Кой
   2 0
   19:12, 26 фев 2021
   Кой е този б****к защото не се сещаме само с името Марин?

  Хороскоп за 14.04.2021

  Последни новини