Алековци отбелязаха 18 март – Световния ден на рециклирането

    Учениците от ОУ  "Алеко Константинов" отбелязаха 18 март – Световния ден на рециклирането.

    Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци.

    Учениците от ОУ „Алеко Константинов“ с желание се включиха в нея с различни дейности.
    Децата от клуб "Вълшебства'' 3 и 4 клас изработиха пана от пластмасови капачки. С голям интерес и ентусиазъм работиха и на практика приложиха уменията си да рециклират  отпадъчни материали.

    Четвърти А клас отбелязаха световния ден на рециклирането с модно ревю от рециклирани материали и изработиха настолна игра отново с рециклирани материали.

    Учениците от 5, 6 и 7 клас твориха и  се  забавляваха  въпреки, че са в среда на обучение от дистанция, това беше предизвикателство пред тях, използваха отпадъчни материали и сътвориха интересни предмети. Направиха видеоклип, в който включиха част от изработените предмети.

    Учениците от 6Г клас изгледаха интересни филми за намаляване на отпадъците и  последици от замърсяването, след което дискутираха по темата. От отпадъчни материали, учениците сътвориха красиви изделия, които подредиха в изложба.
    7а и 7б започнаха мултимедиен проект по ИТ на тема "Рециклиране".

    В час по английски език учениците от 7-г клас се включиха в инициативата “Global Recycling Day”-  „Световен ден на рециклиранетo“ с презентации и дискусия на видео урок на английски език “Why is Recycling   So Important?”. Видео урокът запознава учениците с интересни факти за рециклирането, важността от него за опазване на околната среда, начините за рециклиране и материалите, които могат да бъдат рециклирани. Обръща се внимание на значимостта от придобиването на навици от подрастващите за опазване на природните ресурси, като спазват мотото на трите „R” – Reuse, Reduce, Recycle (Използвам отново, намалявам, преработвам).

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини