Възобновиха ваксинирането в Димитровград

От днес стартира наново кампанията по ваксиниране в Димитровград и страната, тови ни информираха от единствения ваксинационен център в града - Медицински център Диамедикъл. Ваксината която се поставя днес, е на AstraZeneca.

От медицинския центъра ваксинират записалите се в Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 по техния ред, който бе прекъснат на 12 март, поради спирането на ваксинациите с AstraZeneca. През периода, в който бяха прекратени ваксинациите с Оксфордската ваксина, се ваксинираха само хора, участващи в изборния процес или попадащите в фазите на ваксинация, определени от управляващите.

Възобновяването на ваксинацията стана възможно след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди ефикасността и безопасността на AstraZeneca, а изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) маг.-фарм. Богдан Кирилов издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с оксфордската ваксина.

Потребителите имат възможност да променят датата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.

Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от 20 март 2021 г. (събота), уточниха от Информационно обслужване.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини