Предлагат COVID облекчения за ресторантьори в Димитровград

Кметът Иво Димов внася докладна с предложение заведенията и търговците, ползващи общински терени за маси на открито, да не плащат такси „тротоарно право” до края на годината. Реверансът към заведенията, използващи външни общински площи, е облекчителна мярка спрямо бизнеса, заради щетите от COVID-19 пандемията.

Предложението е депозирано официално пред Общинския съвет - Димитровград и предстои разглеждането му на редовното заседание на ОбС на 25 март. Целта на мярката е да подпомогнем хората и малкия бизнес в тези трудни за всички нас дни. Това ще бъде глътка въздух за тях, като в рамките на нашите правомощия ще търсим и други  решения, които да са в подкрепа на най-засегнатите от кризата, аргументира се Димов.

В докладната си кметът предлага физическите и юридическите лица, ползващи общински терени към заведения за хранене и развлечения на територията на Община Димитровград, да бъдат освободени от заплащане на такса за изнесени маси на открито за периода 1 април до 31 декември 2021г.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Дамян
    4 -2
    19:00, 19 мар 2021
    Кмете, искам да попитам, имат ли право да държат три " бурета" на тротоара пред денонощния обект срещу нас на " 3 Март" № 2.Те са там наистина денонощно и шумни "седенки" се правят и сутрин преди 6 часа , и вечер,след полунощ. Да не говорим,че маски и отстояния липсват. В съответствие с наредбата за шума, не трябва ли тези маси да се прибират след 23 часа , ако изобщо имат разрешение да са там.
    • По
      Поли
      3 -3
      21:32, 19 мар 2021
      Г-н Дамян,хайде да не лъжете така грозно,защото тези бурета първо всяка вечер след 23 часа се прибират,никога не е позволявано да се случват шумни събирания,нито вечер,нито сутрин преди 6 часа,многократно са правени проверки и нарушения не са установени,а за носенето на маски на открито все още няма наредба.Не бълвайте толкова жлъч и лъжи.
  • 2
    Да
    Дамян
    1 -1
    15:28, 20 мар 2021
    Поли, защо да лъжа, ако това не се случва? Аз не съм конкурент на този обект.Аз не обвинявам и работещите там, защото клиентите им след полунощ са обикновено превъзбудени,меко казано, и те трудно могат да ги контролират.Обвинявам кметът, който не трябва да разрешава денонощен обект в жилищен блок, обвинявам и полицията,която не следи за реда след 23 часа.А след като ме държат така или иначе буден , за да не се кося, направил съм им поне 20 клипчета , и то след полунощ , и то около тези, уж прибирани бурета.Само че, когато съвсем ми писне, ще ги изпратя в някой сутрешен блок , защото ми е ясно, че в нашия град нито кмета,нито полицията ще помогне.И си мисля,че след този спор, буретата ще се прибират, но" седенките" ще продължат.
Последни новини