Спипаха шестима мъже, 2 жени и 2 деца за кражби в димитровградско

Криминалисти от РУ Димитровград установиха шестима мъже, 2 жени и двама непълнолетни, извършители на кражби.

Вчера, по време на операция за противодействие на битовата престъпност, под контрола на РП-Димитровград, служителите са разкрили четирима мъже с двама непълнолетни, извършили кражби в Меричлери. Задържан е 32-годишен с непълнолетния си син на 12г., които откраднали медна пръскачка от дом на димитровградчанин.

В хода на работата станало известно, че детето заедно с друго момче на 10г. и трима младежи на 19г., 21г. и 27г. са откраднали агрегат, топ поцинкована мрежа, арматурни пръти, компресор и електрожен, собственост на жител от Меричлери. Част от инкриминираните вещи са открити, пълнолетните са задържани до 24 часа.

В управлението е доведена и 28-годишна , която отнела от имот в Меричлери бойлер, пералня и 60 метра кабел. Жената признала деянието си и описала механизма на извършването му. Още една жена е била доведена за кражба. 51-годишна димитровградчанка задигнала забравен мобилен телефон от чейнджбюро в града. След сигнал от собственика му, извършителката е издирена, признала действията си и върнала открадната вещ. Стартирало е бързо производство.

60-годишен също е описал как е извършил 2 дребни кражби в бригадирския град. Мъжът от с.Длъгнево откраднал в различни дни от месеца, кутия с олово, стопер за топче и рибарска мрежа от един и същи магазин. Разкаялият се възстановил сумата на откраднатото.

В ареста на управлението е бил познайник на полицията на 45г. Полицаите са установили, че е откраднал 23 кг. арматурно желязо от блок на улица „Възраждане“, за което е заведено бързо производство.

Също за кражби в хасковското управление е бил 11-годишен. Вчера момчето откраднало 145 лева от маса на зеленчуковия пазар на булевард „Съединение“. Детето признало и върнало парите с протокол. С мярка на задържане в РУ Хасково е бил 20-годишен от с.Криво поле. Вчера по обяд, младежът се е движило с каруца към с.Узунджово, в която имало натоварени откраднати 67 полуобръчи за полагане на тръби, собственост на софийска фирма. Образувано е досъдебно производство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини