Пращат в затворническа болница бременната жена, задържана за убийството на майка си

Бременната в 7-ия месец жена, задържана за убийството на майка си ще бъде изпратена в специализирана болница към затвора. Това реши днес Окръжен съд – Хасково, налагайки й най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

30-годишната жена е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 12.04.2021 г., в димитровградското село Каснаково умишлено е умъртвила 52-годишната си майка.

Съдът прие, че от всички събрани до този момент многобройни доказателства и данни по досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила деянието, за което е привлечена към наказателна отговорност. Констатира се, че е налице реална опасност обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление, както и изключително високата степен на обществена опасност на деянието. Въпреки чистото съдебно минало на дъщерята е видно, че преди е имала опасно поведение, както за околните, така и за себе си. Съдът взе предвид и данни за психическо разстройство, както и това, че обвиняемата е в напреднала бременност. Поради тези обстоятелства съдът прецени, че е в неин интерес да бъде настанена в специализирана болница към затвора.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    АЗИС
    10 -6
    19:01, 20 апр 2021
    Той и Васко пдрза е роден в затвора.
Последни новини