Най-доброто място за стола ни в офиса е с гръб към стената

Най-доброто работно място за креслото ни в офиса е с гръб към стената, и то не само за това, че шефът ни не може да ни издебне ненадейно, пише "Дейли мейл".

Когато бюрото ни е разположено в центъра на залата и когато сме в контакт с повече колеги, сме по-малко продуктивни и задоволени от труда си. При подобно разположение концентрацията става по-трудна. Това става когато край нас или зад гърба ни работят много колеги. В такива случаи трудно се фокусираме и не се чувстваме част от екипа.

Проучването на експерти от лондонския "Юнивърсити колидж" установи, че както се случва в ресторантите, така и в офисите, хората предпочитат да сядат с гръб към стената, а не в средата на заведението.

Изследването е проведено от екипа на Кърстин Сейлър и е обхванало 172 служители на техническа компания, работещи в общи помещения. Те трябвало да попълнят формуляри за удовлетворението от работата си, да оценят своята продуктивност и способност за концентрация.

Оказало се, че онези служители, в чието полезрение попадат много колеги, много по-лесно се разсейват и губят от своята производителност.

От изследването станало видно, че в големите открити офис пространства в Лондон един служител може да види средно 66 свои колеги на техните бюра. В такива условия три пъти по-често се губи концентрация. Работещите много по-рядко споделят информация помежду си и се губи екипният принцип.

Настанените близо до прозорците служители са по-продуктивни от онези, които работят успоредно на стените. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини