Вечеря-ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан в Ардино

Община Ардино, съвместно с общинската организация на ДПС организира благотворителна вечеря-ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, която съвпадна със Свещената нощ „Кадир геджеси“.

От името на организаторите кметът на общината инж. Изет Шабан поздрави присъстващите мюсюлмани и техните семейства с настъпващия празник Рамазан Байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие. Той заяви, че човечеството се бори с глобална пандемия, коятое променил начина ни на живот през последната година. „Заради това и за наше голямо съжаление не можем да съберем повече хора на едно място, но от друга страна пандемията от COVID-19 ни направи по-сплотени, обединени и единни. Вярвам, че само когато сме заедно ще успеем да преодолеем трудностите“, заяви инж.Изет Шабан.

От името на Джамийското настоятелство и Джемаата експерт-иршадът към Районното мюфтийство в Кърджали Сезер Садулов изказа благодарности към организаторите. „Събрахме се на хубав ифтар. Тези мероприятия са символ на нашето единство и сплотеност“, заяви Садулов.

Имаминът Ибрахим Гюреген от Истанбул, който е представител на дирекция „Диянет“ по време на свещения месец Рамазан в Ардино, направи благодарствена трапезна молитва. В словото си той заяви, че месец Рамазан ни поднася на златен поднос свещената нощ „Кадир геджеси“, която се отбелязва в Корана като нощ, която е по-превъзходна от хиляди месеци. Той изказа искрените си благодарности към ръководството на Джамийското настоятелство и на Община Ардино за оказаното изключително гостоприемство по време на едномесечния му престой в града.

Ифтара уважиха областният лидер на ДПС Ресми Мурад, председателят на общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов, председателят на Общински съвет-Ардино Сезгин Байрям, ръководството на общината, общински съветници от листата на ДПС.

Тази година празникът Рамазан Байрам започва на 13 май (четвъртък), като продължава до 15 май (събота).

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини