Шествие за 24 май в центъра на Димитровград

Шествие за 24 май ще премине в центъра на Димитровград, спазвайки традицията от предходни години, съобщават от Общината. Представителни групи от ученици от училищата ще преминат по пешеходната алея „България”, където са разположени 18 пана на просветители, като продължение на инициативата „Будители по булеварда“.

За Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Общината подготвя общоградско честване и тържествена церемония.

Празникът ще започне в 10:30 часа на централния площад „България“ в Димитровград. В същото време шествието ще премине по пешеходната алея. Водено от мажоретен състав на „Галаксико“ и Забавно-духовия оркестър, ще се отправи към централната сцена. Там ще се състои официалната церемония по връчване на Специалните награди на Община Димитровград за 2021 година – „Учител на годината” и „Деец на културата”.

Същевременно, традиционната изложба „Ние се гордеем с тях“ – на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища, ще бъде разположена на площада.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван
    0 -3
    09:47, 22 май 2021
    абе ходете се скрийте и спрете с тези първомайски манифестации все едно 1989 не я е имало изобщо
Последни новини