Димитровград чества 24 май

    С парад на училищата започна тържественото честване на 24 май в Димитровград. Шествието бе предвождано от малки мажоретки и танцьори от общинския център „Галаксико”, носещи първите букви на азбуката ни и венци. Парадът премина по бул. „България” под звуците на „Върви, народе възродени!” изпълняван от димитровградския духов оркестър. Хиляди се събраха  на централния площад пред Община Димитровград, където се проведе тържественото честване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На сцената се състоя официална церемония по връчване на Специалните награди на Община Димитровград за 2021 година „Учител на годината” и „Деец на културата”. Десетки димитровградчани се включиха в празника.

    Със специалната награда на Община Димитровград „Деец на културата” за 2021 година бе удостоена Недялка Колева – художествен ръководител на Представителния фолклорен хор при Народно читалище „Селска пробуда – 1927”, с. Крепост.

    Учители на годината са Румяна Шереметова – старши учител в ДГ „Слънце”, в направление  „Предучилищно и училищно образование”; Цанка Колева – старши учител по български език и литература в ПМГ „Иван Вазов”, в направление „Хуманитарни науки”; Марияна Данчева – старши учител в ДГ № 1, в направление „Цялостен принос за развитие  на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини