Ето така се правят иновации! Дали културата ще спаси света или светът ще спаси културата?

Партньорите по Национална програма „Иновации в действие“от Правец и Разлог са впечатлени от иновативната седмица в ЕГ „Христо Ботев“, гр.Кърджали

Ученици и учители от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици "Алеко Константинов", гр. Правец и неиновативното училище Средно училище "Братя Петър и Иван Каназиреви", гр. Разлоггостуваха в ЕГ „Христо Ботев“-град Кърджаливъв връзка с реализирането иновативна седмица, която е в изпълнение на Национална програма „Иновации в действие“. От 23 до 25 юни гостите се потопиха в атмосферата на творческите работилници на ботевци, разпределени по випуски.

Презентирането на проектите протече в състезателен дух. Гостите имаха възможността да се потопят в атмосферата на творческите лаборатории на гимназистите. Компетентно жури с представители на учители, членове на обществения съвет и културни институции оценяваха участниците в рамките на два дни по предварително оповестени критерии.

Дали културата ще спаси света или светът ще спаси културата?...На тези и много други въпроси ботевци дадоха отговор по време на иновативната седмица в гимназията, преминала под надслова „Културата ще спаси света“.

Гостите останаха впечатлени от богата културна програма и от забележителностите на града и региона. Те посетиха Регионалния исторически музей, манастирски комплекс „Йоан Предтеча“, Перперикон и Каменните гъби.

С  видеофилми, танци, скечове, възстановки на обичаи учениците преодоляваха епохи, континенти и галактики. Двадесет и шестте творчески работилници се оказаха тесни за въображението и таланта на ботевци, но пътя към почетната стълбичка поеха само тези, които успяха да убедят с оригиналност, спазване на езиковите норми, научност и познавателности създаване на интердисциплинарни връзки.

Артистичността ицялостният принос за успеха на проекта определи и носителите на много индивидуални и колективни награди, които бяха връчени от госпожа Даниела Павлова-директор на Езиковата гимназия на тържество в двора на училището минути преди последния школски звънец да постави началото на лятната ваканция.

Изводът, до който достигнаха участниците в иновативната седмица е, че културата дава свобода, но в същото време задължава. Тя е отговорността да бъдем българи, но да мерим постиженията си с аршина на световната култура. весела ваканция и до нови творчески предизвикателства.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини