81 грамоти за пълен отличен на гимназистите в "Славейков"


Домашна лимонада за благотворителност отново хит на тържеството
Приключи учебната година и за учениците от 7 до 11 клас в СУ "Петко Рачов Славейков". По техните собствени думи те са последните, останали в училище, време е да кажат "Здравей, ваканция!" Тържеството бе организирано от Ученическия парламент с председател Деница Георгиева от 10г клас. Самата тя отново се изяви като водеща заедно със съученика си Димо Костов. Двамата изпробваха този тандем преди две седмици на завършването на по-малките от 4 до 6 клас.
81 грамоти за пълен отличен успех разписа и връчи директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров. Той дори се пошегува, че има много сърдити ученици с по една петица в годишния си успех. Но правилото си е правило и равнопоставеност трябва да има. Багдасаров поздрави седмокласниците за доброто представяне на националното външно оценяване и пожела на всички слънчево лято, в което да успеят да осъществят своите надежди. Наградите за отличниците включват и прясно отпечатаната книга "ИСТОРИЯ за историята на Школа ИстОрика" /луксозно издание/, която получи своята премиера на днешното тържество. Учениците от самата "ИстОрика" получиха колективна награда за участие в националната ученическа конференция "Личности и събития от Възраждането и първо място на национална ученическа конференция. Другите колективни награди бяха за футбол от ученическата надпревара във всеки випуск, както и за самия Ученически парламент за цялостната му дейност, която тази година бе оценена и от кмета на Община Кърджали с плакет за 24 май.
Проведената миналата година изключително успешна благотворителна кампания за продажба на домашно приготвена лимонада и даряване на приходите за лечение на болно дете вдъхнови учениците от УП да направят същата инициатива и тази година. От ранна утрин Даниела Караиванова от 10г и Виктория Арсова от 11в клас подготвят продуктите и разхлаждат със здравословна напитка сгорещените учители и ученици. За своя принос всеки, закупил чаша домашна лимонада, получи картонче за своето дарение с логото на кампанията "Лимони + обич = добра лимонада". В крайна сметка след тържеството рекапитулацията показа приход от 459 лева. Акцията ще продължи и в петък, когато учителите на СУ "Петко Рачов Славейков" имат педагогически съвет. Събраната от двата дни сума ще бъде предоставена на родителите на петокласника, който има нужда от лечение в чужбина и за когото бяха и приходите от наградите "Даскеер".
За доброто настроение се погрижи талантливата певица Мария-Магдалена Делчева, която зарадва всички с изпълнението на "За тебе бях", а за по-младата публика изпя в дует с осмокласничката Карина Чолакова песен на перфектен английски език.
С много приятни емоции и дъх на лимон приключи тази странна според някои учебна година. Весела ваканция!

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини