Финансови санкции за фирмата, ремонтираща моста над река Марица в посока кв. Марийно

Финансови санкции ще бъдат наложени на фирмата-изпълнител,  ремонтираща моста над река Марица в посока кв. Марийно - „Еко Традекс груп“ АД за забавяне, това заяви кметът на Димитровград Иво Димов.

"От фирмата-изпълнител бяха поели ангажимент пред медиите мостът да бъде пуснат за движение до края на този месец, но но това не се случи", заяви кметът Димов. "Излишно е да споменавам, че на фирмата-изпълнител ще бъде наложена финансова корекция за забавянето, след като приключи основните дейности и това не го казвам за оправдание, просто защото е важно да се знае" допълни кметът на Димитровград.

От КАТ са заявили, че не може да бъде пуснато съоръжението, без да бъдат поставени тротоарните конзоли, заяви кметът Димов. Оптимистичните прогнози са, че съоръжението ще бъде пуснато до 10 дни, като това означава между 8-ми и 10-ти август, по уверение на фирмата-изпълнител, потвърдено пред кмета на Димитровград.

Работата, която остава да се извърши след наливането на последния бетон, е поставянето на хидроизолация и полагане на асфалтовата основа от биндер. Трябва да се ушири моста за поставянето на тротоарните конзоли и парапетите на съоръжението, за да бъде пуснат за движение.

Преди да бъде пуснат моста, се предвижда да бъдат премахнати паветата в участъка от кръстовището със ул. Захари Зограф (ВиК) до моста и да бъде положена асфалтовата основа от биндер. Ще бъде преасфалтиран и участъкът от мостовото съоръжение над р. Марица до кв. Марийно, но това ще се случи на по-късен етап, защото процедурите за тези дейности още не са приключени, заяви кметътДимов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фе
    фен
    1 0
    09:27, 2 авг 2021
    Не бързайте с наказанието,че още година,няма да има мост.
  • 2
    Км
    Кмете
    3 0
    18:52, 2 авг 2021
    Кмете, кой ще наложи санкции ? Казахте, че общината не контролира строителството. Кажете кой ще наложи санкции или всичко е само парлама. В света на герб санкции няма, има само чекмеджета. Ако си е платил на чекмеджето, не виждам смисъл в думите ви.
Последни новини