-2 °C

Гигантска техника демонтира части от моста над река Марица в Димитровград

  Кран с тегло около 400 тона демонтира надлъжните носещи греди на моста над река Марица в Димитровград.

  Тежката машина започна работа по мостовото съоръжение с дължина от 236 метра и нейната задача е да демонтира деветте стари стомено-бетонни греди, тежащи по 50 тона всяка. След демонтажа на компрометираните греди ще бъдат изработени нови метални, които трябва да бъдат поставени на мястото на старите.

  От днес започва демонтаж на надлъжните и напречните греди по компрометираните полета на моста над река Марица,. Дейностите ще се изпълняват с тежка специализирана техника.

  Процедурата ще отнеме около десетина дни, след което ще започне укрепване на устоите и стълбовете на съоръжението, информира кметът на общината Иво Димов на страницата си във фейсбук.

  Мостът, свързващ кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево с централната част на Димитровград бе затворен за ремонт от 29 октомври т.г., а ремонтът му се очаква да продължи в следващите 4 месеца. Спасителните и възстановителни дейности по съоръжението ще струват 1,8 млн. лв. Средствата бяха отпуснати от Междуведомствената комисия по възстановяване и развитие към Министерски съвет.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Х
   Х
   10 -1
   10:44, 27 ное 2020
   Като им знам правенето на пътищата и санировките май щеше да е по-добре да не пипат моста...
   Ще продължа да използвам обходния маршрут :)
  • 2
   Ге
   Георги
   4 0
   21:42, 27 ное 2020
   Когато се е строял този мост и много други като него , ГИТАНТСКА техника нямаше !
   Все гръмки думи и заглавия !
  • 3
   Гр
   Гражданин
   4 -1
   17:00, 28 ное 2020
   Тъпия кмет намери кога да ремонтира моста баш края на годината
  • 4
   Се
   Селянин
   0 -3
   08:43, 29 ное 2020
   Умник кога искаш да го ремонтира - лятото ли.
   • От
    Отговор
    2 0
    20:52, 29 ное 2020
    И селянин ще си останеш , като селянина който управлява града !
  • 5
   Й
   й
   1 0
   18:37, 29 ное 2020
   Четири месеца,ремонт-да не правят,тунел,под Ламанша.

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  17 яну 2021
  Последни новини