Няма да има карантиниран клас в димитровградското ОУ "Пенчо Славейков"

Изображение 1 от 3

    Оказва се, че 23-ма първокласници от димитровградското ОУ "Пенчо Славейков" няма да бъдат под карантина, както бе обявено по-рано днес по информация от областна администрация Хасково. Въпреки това днес децата си останаха по домовете, поради информационен хаос, коментираха родители.

    До невярната информация се е стигнало чрез "развален телефон", коментира директорът на най-голямото димитровградско основно училище, Мария Янева. Вчера директорът на училището е получил информация от родител на първокласник, че детето е с COVID-19, след което по разписаните правила Янева е информирала РЗИ, които са издали наставления за карантина на целия клас.

    В последствие се оказва, че детето няма положителен тест за коварната зараза, а е контактно на член от домакинството, който е с положителен тест, което не налага карантина на целия клас, а само дезинфекция в училището, която е била извършена рано тази сутрин и децата са можели да се върнат в класната си стая. Но поради информацията за карантина, родителите не са изпратили децата си на училище.

    Притеснени родители днес са подпалили телефоните на РЗИ и в училището, за да разберат дали класът е под карантина или не е, а до паниката се стигна след публикуване на информацията, която е предоставена от Областна администрация Хасково, които то пък от своя страна я получават от РЗИ-Хасково и подават към медиите.

    От РЗИ-Хасково, потвърдиха, че децата не са под карантина и че няма положителен тест на детето, което да налага такава, и че децата спокойно може да се върнат в училище и да продължат присъствено обучението си.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини