В ОУ "Пенчо Славейков" откриха Сензорна стая

    Днес се състоя официалното откриване на Сензорна стая в димитровградското училище "Пенчо Славейков". Новата придобивка за децата със специални образователни потребности бе осветена от архиерейския наместник отец Георги Тодев. На церемонията присъстваха секретарят на общината, представители от РУО - Хасково, ръководството на основното училище и служителите, дали своя принос за създаването на Сензорната стая.

    Директорът на димитровградското основно училище, Мария Янева, изказа благодарности към целия екип, който е участвал в изпълнението на проекта за създаването на Сензорната стая, като допълни, че това е сбъднатата мечта на Калина Тонева, да види децата със специални образователни потребности в една добра среда, в която да бъдат подпомагани по най-добрия начин, за да успяват в обучението си.

    Калина Тонева сподели, че от миналата година децата със специални образователни потребности в училището са започнали да се увеличават, като работата с тези деца изисква различна специфика и подход. Първата стъпка, за да се осигури най-доброто за децата, е била изпращането на преподавателите на многобройни обучения за работа с тези деца. След едно от обученията на тема сензорна терапия се е зародила идеята за създаване на специализираната стая в училището. Последвало е кандидатстване по проект, който е спечелен и първата стъпка е била назначаването на допълнителни специалисти логопед и психолога Христина Ташева, както и изграждането на новооткритата стая.

    Повече за ползите от за децата от Сензорната стая може да видите във видеото към материала.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини