Двоен ръст на ваксинираните за денонощие. От днес влиза мярката за „зелен сертификат“

Двоен ръст на ваксинираните в региона на Хасково се отчита за последното денонощие, след  когато министърът на здравеопазването обяви влизането на новите мерки, свързани с ограничаването на Ковид-19 у нас и допускането със „зелен сертификат“ до редица обекти и събития на закрито с него, действащ от днес.

През последното денонощие във ваксинационните кабинети в региона и при личните лекари са поставени  356 дози ваксина. За сравнение през вчерашният ден те са били 299, а в понеделник -148. С бустерни дози за последните 24 часа в областта са вече 265 души.

Новите случаи, диагностицирани с Ковид-19 през изминалото денонощие, са 72, от 8 общини – Хасково, Харманли, Ивайловград, Димитровград, Тополовград, Симеоновград, Минерални бани и Свиленград. Най-много са от община Хасково – 24, следвани от община Харманли – 13.

196 души от област Хасково се лекуват в болнични заведения.

Сред новите случаи са 2 учителки -  от СУ „Неофит Рилски“ Харманли, под карантина са 46 ученици от 8 Б и 10 Б клас и от ПГССИ Свиленград, където са карантинирани 49 ученици от 8 Б и 10 Б клас.

Трима ученици от Хасково са диагностицирани с COVID-19 – възпитаник на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от 9 Б клас, под карантина от 21.10.2021 г. се поставят контактните ученици и учители, ученик от 5 А клас на същото училище /под карантина са 21 ученици/ и ученичка от 11 Б клас на ФСГ, където са карантинирани 15 ученици и 5 учители.

С коронавирусна инфекция е и медицинска сестра от Дом за пълнолетни лица с психични разстройства в Свиленград.

Починала е жена на 70 години от община Свиленград, положителна от 14.10. 2021 г. и хоспитализирана 3 дни по-късно. Тя е имала диабет и сърдечно заболяване.

От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 13 176 души, излекуваните са 10 421, а починалите са 854.

В коментар на здравния министър снощи стана ясно, че до понеделник онлайн системата за сертифициране ще бъде настроена така, че хората с позитивен антигенен тест, направен в рамките на последните шест месеца, също ще могат да си извадят на базата на него "зелен сертификат". Така той ще бъде приравнен вече реално с действието но PCR тестовете.

Министър Стойчо Кацаров коментира още, че се обсъжда издаването на "зелен сертификат" и за тези след първа доза. Засега не се предвижда тази възможност с изследване за антитела.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (32)

  • 1
    До
    доктор-сеирджия
    45 -18
    08:50, 21 окт 2021
    Ваксинираните идиоти да започват да врякат. . .
    • Мд
      Мдаа
      41 -15
      09:49, 21 окт 2021
      Има ваксиниран мъж - парализиран . Жена му работи като медицинско лице в община Хасково и е в болничен за да го гледа. Има починал бизнесмен в Хасково след ваксинация. Призовавам сгрешилите с отровите да не си мълчат а да дадат публичност и така да спасят колебаещи се за набиване на отровата. Има много такива случаи. Споделяйте. Не се срамувайте и не се страхувайте.
    • Ах
      Аха
      19 -8
      10:04, 21 окт 2021
      И още доста ще има до сега ни спасяваше това че процента на зомбитата беше нисък сега тепърва ще има истории с неочакван край.Лично мой опит съседи брат и сестра възрастни хора цяло лято се хваляха как се ваксинирали и убеждаваха неверните бабички че няма нищо страшно.За не повече от седмица и двата поеха към вечните ловни полета.Не знам при тях може и да от възрастта не споря нямам образование за това .Има по форумите умни хора които са загрижени за нашето здраве те ще кажат.За мен всеки експеримент си има странични дефекти който ги понесе става безсмъртен като не става вечно смъртен
    • Бъ
      Българи
      21 -5
      10:25, 21 окт 2021
      Не може със заповед да се отнемат права дадени в конституцията. По тая логика,което и ще стане ,утре ще издадат заповед за инжекции на децата. Оак ли ще мълчите ? Пак ли ще твърдите ,че е конспирация. Борете се. Иначе новият менгеле ще унищожи и вас и децата ви. Мислете. Преди това спрете телевизора !
    • Но
      НОВИНАТА
      16 -5
      10:32, 21 окт 2021
      До месец държавни служители и учители също със сертификат. Честито. Конспирация а. Загрижени за вашето здраве.Ще мрете от отровите като мухи и ще мълчите.
    • По
      Поучително
      15 -6
      10:37, 21 окт 2021
      В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защото не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен, и тогава вече не бяха останали хора, за да ме защитят.
  • 2
    Мл
    Млад
    24 -43
    08:50, 21 окт 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Дъ
      Дърт
      32 -10
      09:06, 21 окт 2021
      Той скапаните хуманоиди като теб вече две години мрат от страх завряни в някое мазе пъхнали краката си против уроки в бидон от кисели краставички.И да трябваше наистина всички идиоти да ги затворят в Болярово един етаж над Калфов и тогава щяхме да се оправим.Държвата постигна своето раздели ни.Румен Радев също постигна своето захлеби но загуби изборите.И не умират от шитня хората а от това че ония белосаните вече не могат да лекуват.Поколението доктори вече се пенсионира.Сега с тия сертификати и малко кадърни които останаха ще си тръгнат и тогава ще стане наистина мор.А ти ще получиш душевен оргазъм и ще ти се пръсне ануса от кеф
    • Мл
      Младок
      12 -29
      09:15, 21 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Дъ
      Дърт
      32 -5
      09:25, 21 окт 2021
      И аз не чух нищо конкретно освен всички да се затворят всичко да фалира само хрантутниците да останат които са на държавна хранилка че даже и заплатите да им вдигнат за лекуване по телефона .А умрелите от глад не се води статиттика за тях води се за умрелите от грип.Тук няма за цел спасяването на живота целта е друга.Ако целта е спасяването на животи доста от животаспасяващите лекарства за диабет и онкоболни примерно щяха да се безплатни а касичката се изтисква до последно и после се изсипва пред някоя болница.Елате да си го преберете да пукне в къщи.Така че не ме убеждавай че хора като теб се грижат за личното ми здраве и живот .Грижат се само за собствения си джоб .Алчността няма граници
    • Дъ
      Дърт
      32 -4
      09:34, 21 окт 2021
      Само още нещо да попитам защото съм прост и черпя разум от Вас интелигентните със допълнителната рам памет.В Латвия защо при 70% ваксинирани са в пълен локдаун. А в Австралия при 68% ваксинирани са във военно положение и даже топките навън не можеш да си покажеш без да те напаеднат зомбита във военни униформи.В Канада горе долу положението е същото.Нали при 70% се постигаше целта и всички щяха да живеят щастливо в новия розов свят.Май вече ще пускат и четвъртата доза и трябва 102% да са ваксинирани за да има пълно щастие.Ура
  • 3
    Ат
    Атанасова
    26 -6
    08:54, 21 окт 2021
    Хунтата на Радев уплаши населението само за един ден! Сега се редят на опашки за ваксина а утре, ако оживеят ще се редят на опашка за скъп хляб и олио!
    • Ат
      Атанасов
      5 -25
      09:04, 21 окт 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ах
      Аха
      13 -3
      09:15, 21 окт 2021
      Само че има една подробност Радев загуби изборите.А Боко ще се върне на бял кон защото дори и да няма мнозинство Радев няма да е президент и егото му ще бъде задоволено.А вие продължавате да си пляскате по балконите да си купувате олио на цената на половинка пещерска и да зареждате скъп бензин.Един профедор каза 80 процента дебили
  • 4
    Мл
    Младок
    8 -10
    08:56, 21 окт 2021
    Е пичове съм не спах да Ви се похваля.Казах Ви аз да се ваксинирате ами вие овце видяхте ли сега.Който не се ваксинира няма да яде.Е друг е въпроса че ще останем без лекари и учители ама Ганио трябва да е болен и прост.Овце такива казах че трябва да се ваксинирате.Аз да се похваля снощи си ползвах сертификата.Аз моите хомо приятели по хапчета ваксинирана сервитиорка и барманче със сертификат .Ей голямо парти падна голям ебан още ме боли задника.Да знаете ваксината спасява от простотия и беднотия.Ваксиниран хуманоид е богат хуманоид.Може даже числата от тотото да познава.Питате Витанов професора моя приятел математика.Цял живот се опитва числата от да познае за да забогатее курец бате и сега дойде пандемията и почна да познава ако знаете как е захлебил.А и идват избори гласувайте за Киро Харварда то е приятелче на Румен те ще ва оправят за 100 дни не като ония цар дето му взеха имотите 800 дена ва оправя и накрая бодигарда му съвсем ва оправи.Айде отивам да спя че довечера пак ще куфея някъде имам си сертификат
  • 5
    ⚠️
    ⚠️
    13 -4
    09:59, 21 окт 2021
    Т.н. "Младок" е дърт 50-годишен хомосексуалист обикалящ около църквите в търсене на себеподобни партньори.
    • Мл
      Младок
      4 -2
      11:32, 21 окт 2021
      Не съм дърт бе млад съм ако знаеш снощи с едно барманче ваксърче какъв купон си спретнахме още ме боли дупето пък и хемароидите вече не ме сърбят така упорито
    • Мл
      младо ебливо семинаристче
      4 -2
      12:15, 21 окт 2021
      Младок, имаш ли сертификат за СПИН ?
  • 6
    Ан
    Антиваксър
    6 -3
    10:03, 21 окт 2021
    Младок, искаш ли да те ваксинирам отзад,за да приключи цикъла?
    • Мл
      Младок
      11 0
      10:45, 21 окт 2021
      Разбира се, че искам. Козата си иска пръч.
  • 7
    Jo
    John
    6 -1
    10:25, 21 окт 2021
    всички сте П У Т К И, на война има жертви, като П Е Д А Л И Т Е-бежанци от афганистан сте всичките, ако трябва да участвате във война за родината!
    • Ad
      Adam
      10 -3
      10:55, 21 окт 2021
      Педалитe-бежанци ви ебaт майката от години, а вие въртите кючеци алкохолизирани и дрогирани.
  • 8
    Оф
    Офце
    6 -3
    11:01, 21 окт 2021
    Офцете отивай те, после да не ревете, когато пукнете
  • 9
    Из
    Избор
    8 -2
    11:05, 21 окт 2021
    Продължава да има неуки хорица, които си мислят, че се "ваксинират" срещу грипчето. Не дами и господа, това е сравнимо с покръстване в нова религия, обаче с вътрешен за вас и външен за управляващите ви контрол. Вакс и си говедо с марка на ухото, с неговите права и съдба.
  • 10
    До
    До Хасково Нет
    2 -1
    11:16, 21 окт 2021
    Сферата на най-тясно преплитане между лексика и граматика е словообразуването.
    Началото на ататията ! " ..... се отчита за последното денонощие, СЛЕД КОГАТО министърът .... "
    • Да
      Да
      4 0
      11:25, 21 окт 2021
      Е то високо вдигнатите мисирски крака така си изкарват заработката.Ако нямаше шитня щяха цял ден да люпят семки и да се молят на някой бизнесман да плати за поръчкова стартия.Преди 2020 по цял ден седяха на някое кафе и си чоплеха носовете.Чакаха баба Гица да се спъне да падне и Тимур и неговата команда като се притекат на помощ да напишат някаква сополива дописка.Иначе журналистиката ни е независима и сме на 112 място по изказване на мнение
  • 11
    Ед
    ЕДНА
    12 -1
    11:19, 21 окт 2021
    Майка ми получи инсулт след първата игла на астра зенека и почина. Не искам да споря с никой тук всеки има право на избор само ще кажа че аз като дете съм ваксинирана с всички ваксини сина ми също но никъде не се подписвах че доброволно си давам рамото.
    • Мо
      Моите съболезнования
      4 -1
      12:50, 21 окт 2021
      За майка ви и моят поклон ,че споделяте мъката си за да спасите други хора.
  • 12
    Ха
    Хахо
    2 -1
    15:36, 21 окт 2021
    Стар виц, нова версия!
    Желаещ да се ваксинира: Ако се ваксинирам, ще мога ли да свиря на пиано?
    Ваксиниращ: Ма, разбира се! И ще свирите, даже и ще може да пеете! Всичко ще е постарому!
    Желаещ: Странно! Никога не съм можел да свиря на пиано, камо ли да пея!
  • 13
    Св
    Св. Петър
    1 -3
    23:49, 21 окт 2021
    Майка ти не почина от ваксината, а щото й дойде реда.
    • Св
      Св. Самаел
      1 -1
      00:41, 22 окт 2021
      Св. Петре, още ли те боли гъзa от оргията в Райската градина ?
    • Ед
      Една
      0 0
      19:38, 22 окт 2021
      Умря от инсулт получен от тромб. Цял свят знае че астра зенека образува тромби! И да! Може да и е дошъл реда но ваксината помогна това да се случи. Не съм против ваксините нито съм за затова писах че е въпрос на избор.
Последни новини