Започва дарителска кампания „С Диди… за крачка напред!“

Дидка е на 23 години, тя живее в Стара Загора, но семейството й е от Димитровград, където е родена и израснала майка й Славея. В началото на миналия месец младото момиче, заедно с 2 нейни приятелки, бяха помлени на тротоара от БМВ на старозагорско кръстовище. Дидка остана без един крак в следствие на удара, както и множество други травми. Момичето вече повече от месец е по болници, за да може да се направи максималното за нейното възстановяване.

Серия от протести започнаха в Стара Загора след прегазването на 3-те момичета на тротоар от 18-годишен джигит с мощен автомобил. В ледствия на протестите, тамошната община изрази готовност да предприеме мащабни мерки за възпрепятстването на гонки в града, за да се предотвратят последващи подобни инциденти.

Тези дни започна кампания в помощ на най-тежко пострадалото момиче от катастрофата край кръговото кръстовище до „Кауфланд“ в Стара Загора - Диана. Идеята за организиране на кампанията е на Рут-Констанс Койнарска, приятелка на Диди.

Целта е момичето да получи финансова подкрепа, тъй като тя ще е нужна за по-нататъшното й възстановяване, за да може да върне максимално нормалния си начин на живот.

„Събирам млади хора, които могат да почувстват близка тази история и да помогнат по начин, по който могат. Не искам катастрофата да бъде забравена ей-така, като всяко чудо за три дни. Трябва да помогнем на Диди. Обичам я безкрайно, тя за мен е пример за боец“, споделя Рут-Констанс.

Кампанията е озаглавена „С Диди…за крачка напред!“. Към момента е открита дарителска сметка, предстоят благотворителни инициативи.

Въпросът към всички днес е: #сДидиСъм, а вие?

Ето и дарителската сметка, която ще бъде само за каузата на Диди:

Обществен дарителски фонд - Стара Загора

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

IBAN: BG72FINV915053BGN0DJ4E

банков код: FINVBGSF

Основание: дарение

ВСЕКИ, който желае може да получи договор за дарение. За целта трябва да се обади на тел.: 0884842933 или на office@fund-sz.org

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини