Милко Багдасаров: Ние знаем какво да направим,помогнете ни да го сторим!

Разговор с Милко Багдасаров водач на листата на БСП за България в Девети кърджалийски многомандатен район.

-Г-н Багдасаров,Вие вече бяхте народен представител от листата на БСП. Какви са шансовете за мандат сега?

-Бих ги определил като стопроцентови. Това което наблюдавам в срещите с нашите съграждани, с привържениците и симпатизантите от региона ни дават основание да сме оптимисти и да смятаме,че единият мандат от петте  в 9 МИР е за БСП. Често се шегувам, че ако направим един социален експеримент и изброим за привърженици учениците , които съм имал от областта и техните родители, то ще имаме шансове поне за три мандата. На сериозно: Смятам ,че хората ще оценят какво направи БСП през последните четири години, фактът какво направи БСП през последната година; фактът какво направи  БСП през последния мандат на Народното събрание. Това е лицето ,което искаме да представим. Една последователна политика, политика изпълнена със социални решения, които до голяма степен са изпълнени с ползи за всеки един наш съгражданин.

Не на последно място шансът е и в хората ,които са в нашата листа тук в 9МИР. Шегата „Местни ,свестни и известни” в голяма степен се отнася за тях. Техните качества по достойнство са оценени от избирателите в Кърджалийска област. Радваме се на добро посрещане навсякъде. Радваме се на усмивките на хората. Нашето желание да върнем окончателно тези усмивки.

-Вие предприехте безпрецедентна обиколка из областта. Казват ,че сте разпознаваем. Приемат и екипа от жени. Това ли ще бъде ключа към успеха?

-Аз не крия своята същност. В много голяма степен съм разпознаваем за хората. Наистина обиколихме цялата област. Това,че хората ме познават вдъхва доверие и оптимизъм у тях. Идеята бе да ги уважим по места. Едно „Добър ден” понякога е достатъчно, за да покажем, че зачитаме не само тях,но и тяхното мнение. Колкото до жените в нашата листа,то те се приемат добре. Те са професионалисти и са най-чаровните. Няма такава друга листа в България.

-Последните социологически проучвания сочат БСП като втора политическа сила. Очакванията са свързани с редовно правителство. Как ще коментирате това?

-БСП ще бъде в управлението. Тя неизменно ратува за редовно правителство. При всяка една конфигурация,без БСП не може да има бъдещо стабилно управление. Но участието в управлението не е самоцел. Желанието е да се изгради стабилно правителство, редовно правителство,което да ни извади от тази политическа криза , в която се намира страната.

Тази цел е в основата на нашата кампания тук, в кампанията на цялата партия, на партньорите ни в коалицията,на кандидатите от гражданската квота.

Естествено бъдещото стабилно управление е немислимо без президент като Румен Радев, който е гарант за излизане от политическата криза и обединение на нацията.

-Вие работите в подкрепа на кандидат -президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова. Преди пет години те постигнаха впечатляващ резултат тук. Какви са шансовете им сега?

-БСП за България е основната коалиция, която подкрепя Румен Радев за предстоящите избори. Като човек от системата на образованието, се боря да представям пред децата личности, които са били отлични ученици, отлични студенти,отлично реализирали се и в живота. Вие знаете ,че Румен Радев е носител на златен медал, при завършването на математическата гимназия в Хасково; първенец във випуска във военното училище във Долна Митрополия; първенец във випуска на Военна академия „Г.С.Раковски”; най-добре представилия се при обучение във военна академия в САЩ. Това са признания. Всеки ден обяснявам на децата, че трябва да учат,да постигат върхове, независимо към коя сфера са се насочили..Румен Радев е личност, която България трябва да оценява по достойнство.

-Как мислите ще се отрази на страната президент подкрепен от БСП и правителство с мандат на левицата?

-Това е успешната формула.С №6 за президент и с №33 за парламент. Сериозната партия, която има корени, не само в големите центрове, но и в малките населени места, партията която има кадрови ресурс да осъществява програмите, които е сложила на дневен ред пред обществото е БСП. Мисля,че в голяма степен с програмата за стоте дни, с програмата в средносрочен план, с добрата визия за обществото ,ние даваме ясен знак , че сме готови да управляваме.  Това ще бъде в полза за всички.Ние знаем какво да направим,помогнете ни да го сторим!

Въпросите зададе :Георги Кулов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини