С фойерверки и коледно настроение грейна Коледното дърво в Димитровград

    Тази вечер в центъра на Димитровград тържествено бяха запалени светлините на най-голямото в Европа украсено Коледно дърво. На централния площад пред сградата на Община Димитровград се сформира и коледен базар с множество изненади от специално поставените коледни къщички. 
    Малки и големи посрещнаха Дядо Коледа, който бе поздравен с няколко танца от децата от Общински танцов център “Галаксико”.

    Кметът на Димитровград Иво Димов пожела от сцената на площада здраве и благоденствие през новата година и заедно с Добрият старец освободи коледния дух. Заря постави финала на празника.

    Елхата в Димитровград, която е обявена за най-високото живо коледно дърво в Европа, е висока 28.5 метра, измерена с лазерно устройство пред нотариус. Дървото е от вида кедър и е посадено там преди 55 години в далечната 1965-та година. Украсено е с много играчки и повече от 3000 метра светещи гирлянди. 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Фе
      фен
      3 -1
      12:48, 5 дек 2021
      Нещо,без маски ми се виждат.А не са и на два метра,но карай да върви,коледният дух,ще ни предпази.
      • К`
        К`во речи
        1 -1
        19:52, 5 дек 2021
        Сложи си скафандър докато пишеш, че може и през компютъра да те хване.
    • 2
      12
      123
      2 0
      15:03, 5 дек 2021
      После институциите ще ходят да следят за сертификати! Двоен стандарт.
      • Ко
        кой
        2 0
        15:07, 5 дек 2021
        А в заведенията са на 2 м масите?!? Питал съм ги за тези несъответствия в стандартите и морала. Отговора е че и те не искат но от Европа ги били наложили. Няма ли най-накрая да сме българи и да правим каквото желаем Ние?
    Последни новини